top of page
  • Writer's pictureIida Sirviö

Näin Optimoit Videon Nettisivuillesi

Tilastot osoittavat, että ihmiset viettävät 88% enemmän aikaa selaillessaan verkkosivustoja, joilla on videoita, sekä 79% kuluttajista mieluummin katsoo videon saadakseen tietoa tuotteesta tekstin lukemisen sijaan. On siis selvää, että videoiden lisääminen nettisivuille on hyvä idea.


Mutta miten optimoida videot nettisivuillasi niin, että saat niistä parhaat hyödyt?

Tästä blogista löydät hyödyllisiä vinkkejä juurikin siihen!


1. Hostaa Video Youtubessa ja Upota Se Sivuillesi

Joissain tapauksissa videoiden hostaaminen itse voi olla järkevää, mutta yleisesti ottaen on suositeltavampaa ladata videot videohostaus palveluun ja upottaa ne sivuillesi sen kautta.


Videohostaus palveluita on monia ja näistä tunnetuimmat ovat Vimeo ja Youtube. Vimeo ja muut palvelut eivät laadun puolesta ole yhtään sen huonompia kuin Youtube, mutta jos tavoitteenasi on erityisesti näkyvyyden lisääminen - Youtube on paras vaihtoehto.


Miksi?


Koska Youtube tarjoaa kattavimmat mahdollisuudet hakukoneoptimointiin ja Google asemoi Youtubeen ladatut videot paremmin kuin muut - onhan YouTube kuitenkin Googlen omistama.


2. Varmista Hyvä Käyttäjäkokemus

Olet varmaankin joskus käynyt nettisivuilla, jossa video yhtäkkiä ilmestyy jostain ja toisto alkaa automaattisesti?


Jos se oli mielestäsi ärsyttävää, niin todennäköisesti monet muut ovat samaa mieltä. On totta, että automaattitoiston avulla voit mahdollisesti lisätä videon katselukertoja, mutta samaan aikaan se voi myös saada ihmiset häipymään sivultasi ennen kuin he ehtivät edes selvittää tarkemmin mistä on kyse.


Lisäksi on tärkeää myös pitää huolta, että video toimii hyvin myös mobiililaitteella. Tilastojen mukaan yli 75% kaikista videoista katsotaan puhelimella. Mikäli videosi ei siis toimi yhtä hyvin heille - tämä vaikuttaa suureen osaan kävijöistä negatiivisesti.


Mieti siis tarkkaan mitä asetuksia käytät, jotta voit luoda parhaan mahdollisen käyttäjäkokemuksen kohdeyleisöllesi.


3. Lisää Tärkein Video Ylimmäiseksi

Google indeksoi yleensä vain yhden (ensimmäisen sivulta löytämänsä) videon sivua kohden. Jos sivullasi on siis useampi video, tarkista, että tärkein niistä on varmasti ylimmäisenä.


Kannattaa myös miettiä, onko yhdelle sivulle edes järkevää lisätä enempää kuin yksi video. Joskus tämä voi olla hyvä idea, kuten esim blogeissa ja asiakaskokemusvideoissa, mutta esimerkiksi laskeutumissivulla useampi video voi enemmänkin hämmentää vierailijaa kuin olla hyödyksi.


4. Luo houkutteleva näyttökuva


Yksi parhaita keinoja lisätä videosi houkuttelevuutta on luoda sille kiinnostava näyttökuva (thumbnail) sen sen sijaan, että valitset yhden automaattisesti luoduista vaihtoehdoista.


Pidä huoli, että näyttökuva sopii yleisesti sivusi ja brändisi visuaaliseen ilmeeseen ja siitä tulee selkeästi esille mistä videossa on kysymys.


5. Optimoi Video Hakukoneita Varten

macro shot of YouTube logo
Youtube on toiseksi suurin hakukone heti Googlen jälkeen. Jos siis haluat, että videosi löydetään optimointiin kannattaa panostaa.

Vain muutamalla jutulla, kuten esim. miettimällä tarkkaan miten nimeät videotiedoston, käyttämällä aika tägejä, ja optimoimalla tekstikentän avainsanoilla, jotka ovat yrityksellesi ja videollesi kaikkein relevantimpia pystyt nostamaan videosi näkyvyyttä tehokkaasti.Vaikka muissa videohostauspalveluissa ei ole täysin kaikkia samoja hakukoneoptimointi mahdollisuuksia kuin Youtubessa, esimerkiksi tekstikentän, tiedostonimen ja videon nimen optimointiin voit panostaa riippumatta siitä, mitä palvelua käytät.


Video kannattaa myös aina ladata MP4 formaatissa. Se on yksi käytetyimpiä videoformaatteja ja toimii parhaiten eri käyttöjärjestelmien kanssa.


Tiivistettynä


Integroimalla videon verkkosivustolle noudattaen näitä vinkkejä voit lisätä näkyvyyttä, nostaa asemaasi Googlessa, parantaa käyttäjäkokemusta ja elävöittää brändiäsi.


Jos kiinnostuit video toteuttamisesta yrityksellesi, älä epäröi ottaa meihin yhteyttä. Video vie parhaassa tapauksessa aikaasi vain aloituspalaverin verran ja loput voit jättää meidän huoleksemme.

Onko sinulla kysyttävää videotuotannoista?

Autamme sinua prosessin kaikissa vaiheissa ja tarjoamme täydellisen avaimet käteen -ratkaisun. Ammattitaitoomme luottaa jo >100 kotimaista ja kansainvälistä yritystä☎️ Ota yhteyttä. Toteutamme tuloksellisia videoita kaikenlaisiin ja kaikenkokoisiin tarpeisiin.

📩 juuso@madeinhel.com

📞 +358 451364310Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page