top of page
  • Writer's pictureIida Sirviö

Miten Luoda Myyvä Laskeutumissivu Videon AvullaMiten muodostaa hyvä ensivaikutelma, joka pitää vierailijan laskeutumissivulla?


Laskeutumissivu (landing page tai ländäri) on se sivu, jolta usean potentiaalisen asiakkaasi sivustovierailu alkaa.


Laskeutumissivuja voi olla useita, mutta kaikilla niillä on tärkeä rooli: luoda hyvä ensivaikutelma.


Tilastot osoittavat, että videon lisääminen laskeutumissivulle voi lisätä konversioita jopa 80% ja kuluttajat käyttävät keskimäärin 88% enemmän aikaa sivuilla joissa on videosisältöä. Video toimii siis erinomaisesti hyvän ensivaikutelman luomisessa.


Tässä blogista saat ideoita siihen, miten rakentaa myyvä laskeutumissivu videon avulla ja mitä kannattaa pitää mielessä laskeutumissivua sunnitellessa.Varmista, että sisältö vastaa odotuksia

Oletko joskus kysynyt jotain ja saanut vastaukseksi pitkän, kiertelevän ja kaartelevan selityksen joka ei kuitenkaan lopulta edes vastannut kysymykseesi?


Ei varmaan ollut kovin miellyttävä kokemus. Jos videosi siis on liian geneerinen eikä ole suoraa ole kytköksissä laskeutumissivun tavoitteeseen, se todennäköisesti vain saa vierailijat turhautumaan ja kaikkoamaan sivustolta.


Kannattaa siis varmistaa, että sivun otsikko, video, kuvat ja teksti tulee kaikki olla linjassa tavoitteesi kanssa ja sisältö vastaa heidän odotuksiaan.


Pidä video lyhyenä ja ytimekkäänä, mainitse tärkeimmät asiat ensimmäisenä ja keskity välittämään arvoa jokaisen sekunnin ajan.


Asiakkaalle tekemämme videomainoksen kansikuva.

Panosta näyttökuvaan

Näyttökuva, eli thumbnail, on tilannekuva videostasi, joka on näkyvillä ennen katsomisen aloittamista.


Näyttökuvaan panostaminen saattaa tuntua pieneltä yksityiskohdalta, mutta se on usein ratkaiseva tekijä sen välillä jääkö videosi katsomatta vai ei.


Kannattaa siis luoda korkealaatuinen ja visuaalisesti houkuttelevan näyttökuva, sekä mahdollisesti lisätä siihen myös teksti, joka antaa selkeän kuvan siitä, mitä video sisältää.


On toki myös mahdollista asettaa videoosi automaattitoisto, mikä aloittaa sen heti vierailijan saapuessa sivustollesi. Näin voit saada useammat katsomaan videotasi, mutta toisaalta myös vahingoittaa asiakaskokemusta, sillä monet kokevat automaattitoiston häiritsevänä.


Asiakkaamme kampaamoketju Cutters upotti videomainoksen ländärin taustalle.

Upota video laskeutumissivullesi

Koska tarkoituksena on pitää vierailija sivullasi mahdollisimman pitkään, on järkevää upottaa video sivuillesi linkin sijaan. Jos käytät linkkiä jossa katsoja ohjautuu Youtubeen tai muulle sivustolle, voi olla että katsoja jää sille tielleen eikä enää palaa sivullesi.


Videon upottaminen hyvä ratkaisu, koska se ei myöskään hidasta nettisivuasi. Upotuskoodi hakee videon sen alkuperäisestä lähteestä, jolloin voit näyttää videon ilman, että sinun tarvitsee itse ladata tiedostoa verkkosivullesi.


Nopea latausaika on tärkeää, koska vain yhden sekunnin viive latausajassa voi laskea konversioita jopa 70%.


Tee videostasi helposti lähestyttävä

Yli 50% netinkäytöstä tapahtuu älypuhelimien kautta. On siis tärkeää, että laskeutumissivusi ja videosi on optimoitu niitä varten.


Erilaisten laitteiden lisäksi on tärkeää miettiä millaisissa tilanteissa potentiaaliset asiakkaat päätyvät laskeutumissivullesi. Aina ei ole hyvä hetki pitää ääniä päällä, joten kannattaa lisätä videoon tekstitykset jos haluat että suurin osa vierailijoista katsoo videosi loppuun asti.


Mitä helpommin lähestyttävä videosi ja laskeutumissivusi on, sitä useamman vierailijan saat pysymään sivullasi.
Lisää toimintakehotus

Toimintakehotus on laskeutumissivun kiintopiste mitä kohti kaikki muu sisältö ohjaa.


Se on siis sama asia kuin laskeutumissivun tavoite. Se voi olla esimerkiksi e-kirjan lataaminen, tapaamisen sopiminen tai demon aloittaminen.


Toimintakehotus kannattaa olla selkeästi esillä sivullasi, sekä laittaa se myös osaksi videotasi. Käytä rohkeita, kontrastisia värejä ja helposti tunnistettavaa muotoa, jotta saat toimintakehotuksen ponnahtamaan esiin muusta sisällöstä.


Tärkeää on, että toimintakehotus on selkeä, houkutteleva ja sopiva siihen vaiheeseen ostoprosessia missä asiakas on.


Lisää suositteluja laskeutumissivullesi


Suosittelut ovat loistava lisä laskeutumissivulle, sillä jokainen potentiaalinen asiakas kaipaa vahvistusta päätökselleen muilta käyttäjiltä.


Suosittelut voivat olla tekstimuodossa (kuten yllä olevassa esimerkissä) tai videona (alla olevassa esimerkissä).


Molemmissa on omat hyötynsä, mutta kuten jo aikaisemmin mainitsin - video on paras keino hyvän ensivaikutelman tekemisessä. Suosittelut tekstimuodossa ovat toimivia, mutta kun sanoihin liitetään kuva ja ääni on niihin yksinkertaisesti vain helpompi luottaa.

Tiivistettynä

Laskeutumissivulla tärkeintä on hyvän ensivaikutelman luominen ja asiakkaan johdonmukainen ohjaus haluttua toimintaa kohti - ja video on tähän loistava väline.


Jos kuva kerran kertoo enemmän kuin tuhat sanaa, niin yksi video kertoo enemmän kuin kokonainen kirja.


Sen avulla voit hurmata ja vakuuttaa potentiaaliset asiakkaasi ja saada ne pysymään laskeutumissivullasi. Muista kuitenkin pitää huoli siitä, että videosi on sijoitettu strategisesti keskeiselle paikalle, on helposti lähestyttävä ja houkutteleva, sekä sen sisältö vastaa katsojan odotuksia.Onko sinulla kysyttävää videotuotannoista?


Autamme sinua prosessin kaikissa vaiheissa ja tarjoamme täydellisen avaimet käteen -ratkaisun. Ammattitaitoomme luottaa jo >100 kotimaista ja kansainvälistä yritystä.
☎️ Ota yhteyttä. Toteutamme tuloksellisia videoita kaikenlaisiin ja kaikenkokoisiin tarpeisiin.📞 +358 451364310

Kommentarer


bottom of page