top of page
  • Writer's pictureIida Sirviö

Miten Tehdä Passiivisista Videon Katsojista Aktiivisia Toimijoita?




Onko sinulla video nettisivuillasi, mutta se ei tunnu tuottavan haluamaasi tulosta?


Videossasi on todennäköisesti epäselvä CTA - tai se puuttuu kokonaan.


CTA, eli Call-to-Action on toimintakehotus, joka ohjaa katsojan toimimaan haluamallasi tavalla. Riippuen videosi tavoitteesta, se voi olla esimerkiksi kehotus katsomaan lisää videoita, liittymään sähköpostilistalle, täyttämään yhteydenottolomake tai vaikkapa aloittamaan ilmainen kokeilu.


Tehokas CTA on videomarkkinoinnin suola. Ilman sitä, videosi jättää katsojan yksin ja vailla suuntaa.


Tässä blogissa kerron, miten voit luoda onnistuneen video CTA:n, joka tuo sinulle konkreettisia hyötyjä kuten esimerkiksi lisää kävijöitä sivuilla, lisää tilaajia tai maksavia asiakkaita.



1. Tiedä tavoitteesi


Jokaisella videollasi täytyy olla selkeä tavoite ja CTA:n täytyy rakentaa tämän tavoitteen tueksi.


Ymmärtääksesi tavoitteen paremmin, on tärkeää tietää mihin vaiheeseen myyntitunnelia videosi sijoittuu. Myyntitunneli on opastettu polku, joka ohjaa potentiaalisen asiakkaan ostoprosessia eteenpäin:


TIETOISUUS

Kuuleeko potentiaalinen asiakas yrityksestäsi ensimmäistä kertaa? Kehota häntä tutkimaan lisää olennaista sisältöä. Esimerkiksi tutoriaalin tai opetusvideon jälkeen voit käyttää toimintakehotusta “Katso seuraava video” tai “Siirry nettisivustolle”.


HARKINTA

Onko potentiaalinen asiakas kuullut yrityksestäsi jo aikaisemmin? Ohjaa häntä hieman suurempaa sitoutumista kohti ja tarjoa sisältöä, joka vakuuttaa asiakkaan asiantuntijuudestasi. Esimerkiksi yritysvideon jälkeen voit käyttää kehotusta “Ilmoittaudu ilmaiseen webinaariin”.


OSTOPÄÄTÖS

Onko asiakas valmis ostamaan, mutta etsii vielä lopullista varmuuden tunnetta ostoksen kannattavuudesta? Poista viimeisetkin epävarmuustekijät ja tee vastustamaton tarjous. Esimerkiksi positiivisen asiakaskokemusvideon päätteeksi voit käyttää toimintakehotusta “Varaa ilmainen konsultaatio”.


Jokaisessa myyntitunnelin vaiheessa toimii siis erilainen CTA. Kun videosi paikka myyntitunnelissa ja sen tavoite ovat selkeät, voit siirtyä seuraavaan kohtaan, eli itse toimintakehotuksen muotoiluun.



2. Tee selkeä, ytimekäs ja vastustamaton tarjous


Epämääräiset toimintakehotukset, kuten “Löydä lisätietoa nettisivuiltamme” - ovat valitettavan yleisiä.


Usein jää täysin katsojan arvattavaksi, miksi hänen ylipäätään edes kannattaisi niin tehdä.


Mitä selkeämpi toimintakehotuksesi on, sitä useampi katsoja sitä noudattaa.


Hyvänä esimerkkinä toimii tämä Hubspotin opetusvideo, joka tarjoaa hyödyllistä tietoa sähköpostimarkkinoinnista. Lopussa video tarjoaa ilmaisen sähköpostimarkkinoinnin kurssin. Toimintakehotus on erittäin selkeä ja ytimekäs “Email marketing course - Click the link in the description”.




Toimivan CTAn tekstin ei siis aina tarvitse olla nerokkaasti muotoiltu. Tärkeintä on, että tarjoat vastustamattoman ratkaisun asiakkaan ongelmaan, käytät käskymuotoa ja

pidät toimintakehotuksen helposti toteutettavana.


Avain vastustamattomaan tarjoukseen on aina lisäarvon tarjoaminen. Myös lisäämällä lisäämällä kiireellisyyden tunnetta (esimerkiksi aika-rajoitteen tai rajoitetun erän avulla) voit saada toimintakehotuksesta vieläkin tehokkaamman.


3. Linjaa CTA videosi tyylin kanssa


Kun olet saanut toimintakehotuksesi muodostettua, on aika päättää missä muodossa liittää se videoon.


Toimintakehotukset voivat olla visuaalisia, verbaalisia, tai molempia. Ne voivat myös sisältää interaktiivista tekstiä ja kuvia, joita klikkaamalla asiakas voi suoraa siirtyä haluamallesi sivulle.


Kun puntaroit, että mikä vaihtoehto sopii videoosi parhaiten, kannattaa ottaa huomioon videosi tyyli. Jos videosi on hyvin elokuvamaisesti kuvattu, ei ehkä kannata rikkoa tyyliä sarjakuvamaisella ja neonvärejä kirkuvalla toimintakehotuksella.


Luo siis videollesi CTA, joka visuaalisesti ja teemallisesti tuntuu kaikkein sopivimmalta.


Suurempi ja näyttävämpi ei ole aina parempi. Joskus pelkästään linkki videon kuvauksessa voi olla riittävä toimintakehotus.


Saimaan Tuoreen videolla CTA sijoitettiin videon loppuun, jossa katsojaa rohkaistiin tutustumaan Jyrki Sukulan kalaresepteihin.


4. Optimoi CTA:n ajoitus


Kaikki ihmiset eivät katso videota loppuun asti.


Microsoftin tutkimuksen mukaan ihmisten keskittymiskyky on tipahtanut kahdeksaan sekuntiin, mikä tarkoittaa 25% pudotusta vain muutaman vuoden sisällä.


On siis syytä arvioida, onko CTA videosi lopussa sittenkään kaikkein paras vaihtoehto.


Jos huomaat että suurin osa ei katso videotasi loppuun asti, kannattaa miettiä CTA:n lisäämistä myös videon alkuun tai sen keskikohtaan.


Voit myös käyttää useita toimintakehotuksia videosi eri vaiheissa.


Hubspotin video on tästä hieno esimerkki. Erilaiset toimintakehotukset kuten “Subscribe” ja “From Hubspot” linkit nettisivustolle kulkevat läpi videon, kuitenkaan häiritsemättä sen päätavoitetta.



Tiivistettynä


Siihen, miten luoda täydellinen toimintakehotus videoon, ei ole yhtä oikeaa vastausta.


Vastustamattoman toimintakehotuksen salaisuus piilee juuri siinä, että se on luotu ja suunniteltu juuri sinun videotasi ja myyntitunneliasi varten.


Kunhan määrittelet mikä on videosi tavoite, luot selkeän ja vastustamattoman tarjouksen joka vastaa tähän tavoitteeseen, linjaat CTA:n visuaalisen tyylin sekä optimoit sille parhaan ajoituksen, on sinulla tarvittavat ainekset onnistuneen video CTA:n luomiseen, joka muuntaa passiivisista katsojista aktiivisia toimijoita.


Onko sinulla kysyttävää videotuotannoista?


Autamme sinua prosessin kaikissa vaiheissa ja tarjoamme täydellisen avaimet käteen -ratkaisun. Ammattitaitoomme luottaa jo +100 kotimaista ja kansainvälistä yritystä.



☎️ Ota yhteyttä. Toteutamme tuloksellisia videoita kaikenlaisiin ja kaikenkokoisiin tarpeisiin.



📞 +358 451364310



bottom of page