top of page
  • Writer's pictureIida Sirviö

Miksi Video On Välttämätön Osa Markkinointia?Tilastojen mukaan 84% ihmisistä ovat ostaneet tuotteen tai palvelun videon perusteella ja 93% markkinoijista sanoo videon auttaneen uusien asiakkaiden hankinnassa.


Nämä tilastot puhuvat puolestaan. Kun eletään vuotta 2021, video ei ole enää “mukava lisä” vaan välttämätön osa tehokasta markkinointisuunnitelmaa.


Miten siis ottaa video osaksi yrityksesi markkinointisuunnitelmaa?


Yksi ytehokas tapa on lisätä se osaksi myyntitunnelia.


Mikä on myyntitunneli?


Myyntitunneli on opastettu polku, joka ohjaa potentiaalisen asiakkaasi matkaa siitä hetkestä lähtien, kun hän ensimmäisen kerran kuulee yrityksestäsi, aina ostohetkeen asti.


Tunnelin tarkoituksena on lisätä tunnettavuutta ja kasvattaa luottamusta ennen siirtymistä myynti vaiheeseen.


Myyntitunnelin vaiheita voidaan havainnollistaa eri tavoin, mutta minä käytän nyt kolmivaiheista esimerkkiä.


  1. Tietoisuus

  2. Harkinta

  3. OstopäätösMiten myyntitunneli toimii?


Myyntitunnelin idea on tehdä tuntemattomasta ihmisestä potentiaalinen asiakas, eli liidi, ja myöhemmin tietysti vielä maksava asiakas. Tässä on yksi tyypillinen esimerkki myyntitunnelista.


VAIHE 1 - TIETOISUUS:


Henkilöllä on jokin tarve tai ongelma, johon hän etsii ratkaisua netistä. Hän voi esimerkiksi etsiä ”putkimies vantaa” -hakusanaa Googlesta ja löytää sinun lvi-yrityksesi. Hän kiinnostuu ja löytää tiensä verkkosivullesi.


VAIHE 2 - HARKINTA:


Henkilö etsii tietoa nettisivuiltasi. Hän löytää yrityksesi esittelyvideon, jossa kerrot toimineesi pk-seudulla yli kymmenen vuoden ajan ja että olet erikoistunut vesivahinkojen korjaamiseen asunnoissa.


VAIHE 3 - OSTOPÄÄTÖS:


Henkilö tuntee yrityksesi jo jokseenkin hyvin. Varmuuden vuoksi hän haluaa vielä kuulla muiden kokemuksia sinun lvi-yrityksesi laadusta. Onneksi olet sijoittanut sivuillesi myös asiakasvideon, jossa Vantaalaisen taloyhtiön osakas suosittelee iloisena ja tyytyväisenä asiakkaana palveluitasi muillekkin. Videon lopussa on toimintakehotus ja yhteydenottolomake. Henkilö on vakuuttunut lvi-yrityksen ammattitaidosta ja ottaa yritykseesi yhteyttä.Hyvin suunniteltu myyntitunneli siis tarjoaa oikeanlaista sisältöä juuri oikealla hetkellä ja näin parantaa käyttäjäkokemusta ja vauhdittaa asiakkaan ostoprosessia.


Hyvä käyttäjäkokemus luo potentiaalisille asiakkaillesi positiivisen kokemuksen ja positiivinen kokemus puolestaan lisää maksavien asiakkaiden määrää.Tiivistelmä


Videoiden suosio ei näytä hiipumisen merkkejä. Jos ennusteet pitävät paikkaansa, yli 82% internet -liikenteestä tulee olemaan verkkovideoita vuoteen 2022 mennessä.


On siis annettava kuluttajille sitä mitä he haluavat, eli videoita.


Mikä tahansa video ei kuitenkaan voi saavuttaa haluttua tulosta.


Videoita tehdessä täytyy siis ymmärtää mikä video sopii mihinkin tarpeeseen parhaiten, ja miten luoda laadukasta jälkeä, joka houkuttaa ja koukuttaa asiakkaasi liikkumaan myyntitunnelissa eteenpäin.


Jos haluat lisää tietoa eri tavoista kuinka käyttää videota toimivan myyntitunnelin rakentamisessa, lataa maksuton oppaamme:

Video Markkinoinnissa opas - Made in HEL
.pdf
Lataa PDF • 18.95MB

Onko sinulla kysyttävää videotuotannoista?


Autamme sinua prosessin kaikissa vaiheissa ja tarjoamme täydellisen avaimet käteen -ratkaisun. Ammattitaitoomme luottaa jo +100 kotimaista ja kansainvälistä yritystä.☎️ Ota yhteyttä. Toteutamme tuloksellisia videoita kaikenlaisiin ja kaikenkokoisiin tarpeisiin.📞 +358 451364310コメント


bottom of page