top of page
  • Writer's pictureIida Sirviö

Miten Ladata Video Youtubeen - 5 Vinkkiä Videon Näkyvyyden Optimointiin


leonbublitz.com

Videon lataaminen Youtubeen ei ole rakettitiedettä, mutta monilla jää siinä pieniä (mutta tärkeitä) yksityiskohtia huomaamatta.


Nämä yksityiskohdat voivat vaikuttaa merkittävästi videosi näkyvyyteen, houkuttelevuuteen ja ammattimaisuuteen, joten niitä ei kannata aliarvioida.


Siispä tässä blogissa esittelen viisi hyödyllistä vinkkiä miten ladata video Youtubeen välttäen yleisimmät sudenkuopat.


1. Luo videolle oma näyttökuva


Jyrki Sukula kertoo miten Saimaan Tuore -kalafilee paistetaan.
Mieti, miten voit "myydä" videon potentiaalisille katsojille vain yhden kuvan avulla. Kuvan tulee olla selkeä ja houkutteleva.

Näyttökuva, eli thumbnail, on tilannekuva videostasi, joka näkyy katsojille ennen katsomisen aloittamista.


Sinulla on mahdollisuus saada katsoja kiinnostumaan videotasi näyttämällä siitä vain yhden kuvan, joten kannattaa se suunnitella hyvin (sen sijaan että valitset yhden Youtuben automaattisesti luoduista vaihtoehdoista).


Itse luotu näyttökuva näyttää ammattimaiselta, erottuu massasta ja houkuttelee katsojaa klikkaamaan videota.


Hyvä näyttökuva sisältää korkealaatuisen ja visuaalisesti houkuttelevan kuvan, sekä usein myös tekstin, joka tukee videon otsikkoa. Tärkeää on antaa selkeä kuva siitä, mitä video sisältää, kuten alla olevassa esimerkissä.2. Optimoi videotiedoston nimi


Youtube on maailman toiseksi suurin hakukone heti Googlen jälkeen.


Siksi videon otsikkoon kannattaa ujuttaa hakusana aina kun mahdollista ja käyttää sitä myös videon, sekä näyttökuvan tiedostonimissä.


Näin saat kyseistä hakusanaa etsivät katsojat löytämään videosi helpommin ja lisäät videosi näkyvyyttä.


Jos videosi hakusana on nimeltään esimerkiksi “How to make money on YouTube”, muista käyttää tätä myös videotiedoston kuvauksessa, kommenteissa ja tageissa.YouTube video tag

Youtube video tag


3. Optimoi tekstikenttä


Videon tekstikenttä on myös tärkeä paikka hakusanoille.


Tärkein hakusana kannattaa mainita heti tekstin alussa. Sen lisäksi tekstikenttään kannattaa lisätä toimintakehote, linkit aiempaan tuotantoon, omille nettisivuille ja mihin tahansa muualle, minne haluat ohjata potentiaalisia asiakkaistasi.


Youtube tykkää erityisesti linkeistä, jotka pitävät katsojan sivustollaan, eli linkit omiin aikaisempiin videoihin nostavat näkyvyyttäsi YouTubessa.


Youtube video tekstikenttä
Käytä tekstikentän kaikki mahdollisuudet hyödyksi ja ohjaa katsoja haluamillesi sivuille.


4. Käytä tageja


Tagit auttavat YouTubea ymmärtämään videosi sisällön ja kontekstin. Niiden avulla Youtube liittää sen saman aihealueen sisältöön, mikä puolestaan kasvattaa videosi näkyvyyttä.


Säästät aikaa ja vaivaa kun käytät samoja tageja sekä tiedostossa (kohta 2), että Youtubessa.


Tagit toimivat samoin kuin hakusanat, joten kannattaa käyttää ensimmäisenä tagina juuri videosi tärkeintä hakusanaa. Pidä suurin osa tägeistäsi 2-3 sanan mittaisena äläkä lisää mitään mikä ei olennaisesti liity videoosi tai yritykseesi.


Vaikka YouTubessa otsikko, näyttökuva, tekstikenttä sekä tiedoston nimet ovat paljon tärkeämpiä kuin tagit näkyvyyden kannalta, on niistä huomattu kuitenkin jonkin verran hyötyä.Youtube video tag


5. Käytä aikatageja

Apple tekstikenttä Youtube
Myös Apple käytti aikatagit hyödyksi uusien tuotteiden videojulkaisun tekstikentässä.

Aikatagi on linkki tiettyyn kohtaan YouTube videota. Eli sen sijaan, että pitäisi katsoa koko video läpi löytääkseen haluttuun kohtaan, on nyt mahdollista luoda linkki suoraan mihin tahansa videon sekuntiin.


Säästämällä katsojan aikaa, parannat käyttäjäkokemusta ja siitä hyvästä myös Google palkitsee videosi paremmalla näkyvyydellä.


Aikatagien luominen on todella yksinkertaista. Kelaa videolla haluttuun kohtaan. Klikkaa "JAA"-painiketta, jonka jälkeen eteesi ilmestyy uusi ikkuna tähän tyyliin:

Youtube videon jakaminen

Vasemmasta alakulmasta voit ruksia Aloitusaika-painikkeen, jolloin Youtube tekee sinulle jakovalmiin linkin jota voit myös käyttää jakamisen lisäksi tekstikentässä.


Alla olevasta esimerkistä näet, miten Apple on sujuvasti käyttänyt aikatageja videossaan ja näin saanut hyvin näkyvyyttä Googlessa.

Youtube Google SEO

Tiivistettynä

Nyt sinulla pitäisi olla parempi käsitys miten ladata video Youtubeen niin, että saat siitä mahdollisimmat parhaat hyödyt.

Vaikka moni sen unohtaa, videoiden hakusanojen optimointi Youtubessa on ihan yhtä tärkeää kuin blogitekstien optimointi Googlea varten. Varsinkin nyt kun videoita katsotaan enemmän kuin koskaan aikaisemmin.

Videon lataamisessa Youtubeen ei siis kannata hätiköidä. Vain parilla pienellä ratkaisulla kuten näyttökuvan luomisella, videotiedoston ja tekstikentän optimoinnilla sekä tageillä pystyt nostamaan videosi näkyvyyttä merkittävästi ja näyttämään ammattimaisemmalta.Tarvitsetko apua videoiden kanssa?

  1. Ota yhteyttä

  2. Anna meidän luoda sinulle maksuton toteutussuunnitelma

  3. Toteutetaan suunnitelma yhdessä📞 +358 451364310
Kommentare


bottom of page