top of page
  • Writer's pictureJuuso Viitanen

Ilmaista musiikkia videoon

Musiikki on tärkeä osa videota, sillä se helposti luo halutun fiiliksen katsojalle. Aina ei budjetti kuitenkaan riitä musiikkilisensseihin, mutta onneksi netistä löytyy paljon musiikkia joka on luovutettu vapaaseen käyttöön myös kaupallisessa tarkoituksessa.Tässä lista sivuista, jotka olen itse todennut päteviksi:


1. http://dig.ccmixter.org (Haussa muista klikata ’free for commercial use’ filtteri päälle.)

Huom. muista mainita tekijä, lataussivu ja lisenssityyppi videosi ohessa. Tähän tyyliin:


Music "cafe connection" by morgantj featuring Morusque

Available at ccMixter.org http://ccmixter.org/files/morgantj/18947

Under CC BY license http://creativecommons.org/licenses/by/3.0/


2. http://www.soundcloud.com (Laita hakusana yläkenttään ja hae musiikkia. Sen jälkeen hakusivun vasemmalla puolella on filtteri ’TO USE COMMERCIALLY’, joka kannattaa valita sopivaa biisiä etsiessä.)


3. Youtube äänikirjastoMaksulliset musiikkikirjastot kuten Artlist ja EpidemicSound tarjoavat kuitenkin kaikin puolin ammattimaisempaa ja laadukkaampaa musiikkia, sillä ilmaisia biisejä läpi kahlatessa voi joskus kulua tovi. Laatu kun tuppaa vaihtelemaan hyvin paljon. Hyvää settiä sieltäkin löytyy ja olen itsekin muutamissa projekteissa vuosien varrella käyttänyt lisenssivapaata musiikkia.


MAKSULLISET:

https://artlist.io/ ($199 /vuosi. Rajoittamaton määrä biisejä käytettävissä)

http://www.audiojungle.com (alkaen 10€ /biisi)

http://www.epidemicsound.com (Erityisen hyvä Youtube-kanavien käyttöön. 13€/kk saa rajattomaan käyttöön 30 000 biisin ja 60 000 ääniefektin kirjaston.)


BONUS:

Ääniefektit ovat myös tärkeä osa audiovisuaalista kokonaisuutta. Näissä luotan useasti freesound.org -sivustoon.


Kiitos kun tsekkasit blogipostauksen läpi! Jos jokin asia videotuotannoissa askarruttaa tai tarvitset kokonaisen tuotannon avaimet käteen -periaatteella, niin ota yhteyttä! Saat aina maksuttoman toteutussuunnitelman ideallesi.


- Juuso Viitanen

Made in HEL Video Productions

+358 451364310

juuso@madeinhel.com


 

Keyword list: valokuvastudio Helsinki, Vuokrastudio Helsinki, Made in HEL valokuvastudio, Made in HEL, Valokuvaaja Helsinki, Valokuvaus Helsinki, Made in HEL Valokuvastudio Helsinki, valokuvaus Helsinki, valokuvaaja Helsinki, Hääkuvaaja Helsinki, videotuotanto Helsinki, videokuvaaja Helsinki, Vuokrastudio Helsinki, mainosvideon hinta, markkinointivideon hinta, tapahtumavideon hinta, koulutusvideon hinta, rekryvideon hinta, asiakaskokemusvideon hinta, livestriimaus helsinki


Commentaires


bottom of page