top of page
  • Writer's pictureIida Sirviö

9 Ideaa Yrityksesi Videoiden SuunnitteluunMonet yritykset ovat ymmärtäneet videoiden tarpeellisuuden osana markkinointia, mutta usein toteutus tyssää ideointivaiheeseen. Minkälaisia videoita ihmiset oikein haluavat katsoa? Mistä aloittaa?


Jokaiselle yritykselle vastaus on tietenkin eri, mutta ei hätää.


Olemme keränneet 10 erilaista suosittua videotyyppiä, joista voit saada inspiraatiota omien videoidesi suunnitteluun.


1. Vlogi

Vlogi tarkoittaa videomuotoista blogia, jonka sisältö voi olla oikeastaan mitä tahansa asiakkaiden informoimiseen, tiedottamiseen ja viihdyttämiseen liittyen.


Vlogi on hyvä idea silloin, kun sinulla on mielenkiintoista näytettävää esimerkiksi päivittäisestä elämästäsi tai liiketoiminnastasi. Tärkeää on näyttää jotain, mitä he eivät yleensä näe, kuten esimerkiksi prosessi hittituoteen taustalla tai kurkistus menestyneen toimitusjohtajan päivittäiseen elämään, kuten alla olevassa esimerkissä.

Vlogit ovat suosittuja erityisesti nuoremman yleisön keskuudessa ja toimivia varsinkin silloin jos vloggaajan henkilökohtainen brändi on merkittävä osa yrityksesi imagoa.


2. Haastatteluvideo

Haastatteluvideot keskittyvät yleensä yhteen henkilöön, joka vastaa kysymyksiin aiheeseen liittyen, joka jollain tapaa on kytköksissä liiketoimintaasi.


Haastatteluvideot ovat tehokas tapa osoittaa asiantuntemustasi ja tuottaa lisäarvoa kutsumalla kohdeyleisöllesi kiinnostavia vieraita haastateltavaksi. Haastatteluvideon voi kuvata yhdessä lokaatiossa tai myös etänä, kuten alla olevassa esimerkissä.
Jos myyt esimerkiksi palvelua tai kurssia, videoiden luominen, jossa keskustelet kurssin tai palvelun aiheeseen liittyvistä erilaisista ideoista, on loistava tapa rakentaa luottamusta ja uskottavuutta, sekä saada näkyvyyttä yrityksellesi.


3. Tutoriaalivideo

Tutoriaalit ovat opetusvideoita, jotka antavat vaiheittaiset ohjeet erilaisiin toimintoihin.


Ihmiset katsovat 3 kertaa mieluummin videon kuin lukevat tuotteen ohjeet, joten tutoriaalit ovat tärkeä valttikortti mikäli yrityksesi myy monimutkaisia tuotteita tai sovelluksia.


Tutoriaalit ovat hyvä kanava kommunikointiin käyttäjien kanssa, sekä toimiva keino parantaa asiakkaan kokemusta ja auttaa heitä saamaan parempi hyöty irti ostamastaan tuotteesta.
4. Livestriimi

Livestriimi on hyvä väline esimerkiksi tärkeiden tapahtumien yhteydessä, tai Q&A session järjestämisessä jolloin yleisö pystyy osallistumaan ja kommunikoimaan yrityksesi kanssa reaaliajassa.


Forresterin mukaan käyttäjät katsovat livestriimiä jopa 10–20 kertaa pidempään kuin tavallista videota. Livestriimi on siis tehokkas väline vuorovaikutuksen lisäämiseen, sekä laajan yleisön saavuttamiseen.


Kannattaa kuitenkin muistaa, että yleisöllä on hyvin heikko toleranssi huonolle striimaukselle, joten tärkeän tapahtuman yhteydessä kannattaa turvautua livestriimi ammattilaisten apuun.


5. Tuotevideo & Arvosteluvideo

Tuotevideot esittelevät tuotteesi erilaisia ominaisuuksia tai vertaavat niitä muihin tuotteisiin.


Tuotevideo tai arvostelu voi olla hauska lisä yrityksesi video arsenaaliin, joka saa viihdyttävällä tavalla tuotteesi vahvuudet esille. Usein uskottavuuden kannalta on kuitenkin parempi idea pyytää ulkopuolista henkilöä arvostelemaan ja vertailemaan tuotettasi.


Tärkeää on siis löytää oikea lähestymistapa, kuten esimerkissä alla olevassa videossa jossa vertaillaan McDonaldin kahvia sekä kallista erityiskahvia.
6. Asiakaskokemusvideo

Asiakaskokemusvideot ovat aiemman asiakkaan suositteluja tuotteestasi tai palvelustasi.


Ne auttavat potentiaalisia asiakkaita vakuuttumaan yrityksesi tai tuotteesi laadusta, sekä ohjaavat heitä eteenpäin ostoprosessissa.


Asiakaskokemusvideot on hyvä idea oikeastaan mille tahansa yritykselle. Tarvitset vain tyytyväisen asiakkaan, joka on valmis suosittelemaan yrityksesi palvelua/tuotetta!7. Behind-the-scenes Video

Behind-the-scenes videot nimensä veroisesti näyttävät katsojille mitä yrityksesi kulissien takana tapahtuu.

Usein yleisölle näytetään vain lopputuote. Mutta jos he kuulevat tarinan ja näkevät ihmiset tuotteen takana, he luovat emotionaalisen yhteyden yrityksesi kanssa, mikä puolestaan lisää asiakasuskollisuutta.

Jos tuotteesi takana on kiinnostava tarina, Behind-the-scenes video voi olla hyvä vaihtoehto sen kertomiseen ja mielenkiinnon sekä keskustelun lisäämiseen.8. Youtube Mainosvideo

Youtube mainokset ovat joko videon alussa tai keskellä olevia lyhyitä videomainoksia.


Ja vaikka toisin kuvitellaan, kaikki ihmiset eivät skippaa näitä mainoksia. Vain jos ne eivät viihdytä tarpeeksi tai tismalleen vastaa heidän tarpeitaan!


Allaoleva Youtube mainos on hyvä esimerkki siitä, miten uhkan voi kääntää mahdollisuudeksi vastaamalla siihen huumorilla.


Jos haluat nostaa yrityksesi näkyvyyttä ja laajentaa asiakaskuntaa, Youtube mainos on siihen hyvä ratkaisu.


9. Selitysvideo

Selitysvideon tarkoitus on demonstroida jokin monimutkainen asia helposti ymmärrettävällä tavalla.


Ne ovat erityisen tehokkaita esimerkiksi lisäämään tietoisuutta yhteiskunnalle merkittävistä aiheista (kuten alla oleva esimerkki) ja inspiroimaan ostokäyttäytymisen muutokseen. Selitysvidoissa on tärkeää, että katsoja ymmärtää miten asia koskettaa juuri häntä.Jos yrityksesi tai tuotteesi on monimutkainen, selitysvideo voi opettaa kohdeyleisölle miksi he tarvitsevat sitä. Myös tuotteet tai palvelut jotka ovat osana yhteiskunnalle merkittävien ongelmien ratkaisua (kuten ilmastonmuutos), selitysvideo on hyvä idea tämän demonstroimiseen.

Tiivistettynä

Vaihtoehtoja on monia ja paras vaihtoehto riippuu tietenkin siitä, mikä on tavoitteesi ja millainen on kohdeyleisösi.

Jos et ole varma mikä toimii parhaiten, voit myös kokeilla eri videotyyppejä ja yksinkertaisesti mitata mikä niistä on kaikkein suosituin.

Sinun ei siis tarvitse muuta kuin aloittaa kuvaaminen tai löytää sopiva tuotantoyhtiö, joka osaa auttaa sinut alkuun.


Onko sinulla kysyttävää videotuotannoista?


Autamme sinua prosessin kaikissa vaiheissa ja tarjoamme täydellisen avaimet käteen -ratkaisun. Ammattitaitoomme luottaa jo >100 kotimaista ja kansainvälistä yritystä.☎️ Ota yhteyttä. Toteutamme tuloksellisia videoita kaikenlaisiin ja kaikenkokoisiin tarpeisiin.📞 +358 451364310Comments


bottom of page