top of page
  • Writer's pictureJuuso Viitanen

Tehokkuutta ja ammattimaisuutta videotuotantoon - Ilmaiset ohjelmat tarjoavat mahdollisuuksia


Video editoija
Videoeditoija

Ilmaiset videoiden editointiohjelmat


Tässä blogipostauksessa saat yhteensä kuusi eri vinkkiä ilmaisiin videoiden editointiohjelmiin sekä ilmaisiin videomateriaaleihin.


Näiden ohjelmien avulla voit kokeilla erilaisia visuaalisia ideoita ja toteuttaa luovia projekteja ilman, että sinun tarvitsee murehtia kalliista lisensseistä tai ohjelmistojen ostamisesta. Ilmaiset ohjelmat eivät tee isoja kompromisseja laadun suhteen, vaan ne tarjoavat runsaasti mahdollisuuksia luoda tyylikästä ja ammattimaista sisältöä.


Oli sitten kyseessä yrityksen markkinointivideo, YouTube-kanavan sisältö tai vaikkapa harrastajan oma luova projekti, ilmaiset videotuotannon ohjelmat ovat varteenotettava vaihtoehto.


DaVinci Resolve värienmäärittely
DaVinci Resolve

DaVinci Resolve on pitkään ollut ammattilaisten suosikki, ja sen ilmaisversio on kaikkien ladattavissa. Resolven ilmainen versio tarjoaa kattavat työkalut videoiden editointiin, värien korjaukseen ja visuaalisiin efekteihin ilman rajoituksia. Pääset siis hyvin pitkälle videoeditoinnissa myös pelkän ilmaisversion kanssa. Maksullisessa Studio-versiossa on enemmän kehittyneempiä työkaluja mm. värien määrittelyyn ja äänen muokkaukseen.


  • Shotcut - Helppokäyttöinen ja monipuolinen

Shotcut on avoimen lähdekoodin videoeditointiohjelma, joka tarjoaa monipuoliset työkalut videoiden leikkaamiseen ja editointiin. Shotcutin helppokäyttöisyys tekee siitä loistavan valinnan pienemmille projekteille. Google Play -kaupassa ohjelma on saanut kunnioitettavan 4,8/5 arvosanan ja arvosteluita on kirjoitushetkellä yli 160 000. Ei siis mikään turha ohjelma!


HitFilm Express on ilmainen ohjelma, joka yhdistää tehokkaan videon editoinnin ja monipuoliset visuaaliset efektit. Voit luoda upeita efektejä ja animaatioita suoraan omalla tietokoneellasi.Näiden ilmaisten ohjelmien avulla voit tehostaa oman yrityksesi videotuotantoja ja tuottaa laadukasta sisältöä ilman suuria kustannuksia. Kokeile rohkeasti eri ohjelmia ja löydä juuri sinulle sopiva työkalu videoiden luomiseen! Kaikista näistä ohjelmista löytyy kattavasti ilmaisia tutoriaaleja Youtubesta, joten pääset hyvin alkuun kaikkien mainittujen ohjelmen kanssa.
Ilmaiset videomateriaalit


Blogistamme löytyy kolmen vuoden takaa postaus ilmaisista videomateriaaleista: (https://www.madeinhel.com/post/ilmaisia-videoita-kaupalliseen-käyttöön ), mutta lienee paikallaan hieman päivittää kyseistä listaa. Muista kuitenkin tsekata myös tuo edellinen postaus samasta aiheesta, sillä kaikki tieto on edelleen hyödyllistä ja mainitut sivut ovat toiminnassa.


Toim. huom. tässä kohtaa, eli muistathan varmistaa sivuilta videoiden käyttölisenssin. Ajan kuluessa jokaisen sivuston käytännöt voivat muuttua.


  • Videezy - Tyylikkäitä taustoja ja After Effects -pohjia

Videezy tarjoaa upeita videomateriaaleja monista eri aiheista 4K-laadulla. Videezyssä voit valita videon latauksen joko ilmaisella Standard-lisenssillä tai lisensoida videon Extended-lisenssillä, jolloin saat lisäoikeuksia videon käyttöön. Saitti on erityisen kätevä erilaisten abstraktien taustavideoiden hakuun. Erityisenä plussana: sivu tarjoaa myös After Effects -ohjelmaan valmiita grafiikkapohjia esim. nimigrafiikoissa.


  • Coverr - kuvituskuvia kaupalliseen käyttöön

Coverr on erikoistunut tarjoamaan korkealaatuista ja tyylikästä videomateriaalia erityisesti verkkosivujen taustakuviksi. Näistä voi käyttää parhaiten hyödyksi kuvituskuvina sekä bannerivideona nettisivujen ylälaidassa. HD-laatuiset videot ovat vaapasti ladattavissa, mutta 4K-laadusta joudut maksamaan.


  • Mazwai - Näyttäviä Zoom videoita Zoomin taustalle

"Creative Commons 3.0 -lisenssin ansiosta voit käyttää klippejä ilmaiseksi monenlaisissa projekteissa (jopa kaupallisissa projekteissa). Sinun on mainittava klipin tekijä."


Sivusto tarjoaa rajoitetun valikoiman videoita ilmaiseksi, ja lisää materiaalia on saatavilla maksullisilla tilausvaihtoehdoilla. Hauskana yksityiskohtana sivulla on oma kategoria Zoomin taustavideoiksi. Älä siis tyydy etäkokousalustojen omiin tylsiin taustakuviin, vaan ota kokous haltuun uniikilla videolla.

Jos videotuotannoista jäi jotain kysyttävää, niin ota yhteyttä. Autamme sinua videotuotannon kaikissa vaiheissa ja tarjoamme täydellisen avaimet käteen -ratkaisun.

Ammattitaitoomme luottaa jo >100 kotimaista ja kansainvälistä yritystä☎️ Ota yhteyttä. Toteutamme tuloksellisia videoita kaikenlaisiin ja kaikenkokoisiin tarpeisiin.


📩 juuso@madeinhel.com


📞 +358 45136431

Made in HEL videotuotanto logo
Made in HEL Video Productions


Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page