top of page
  • Writer's pictureIida Sirviö

Miten myyt tuotetta tai palvelua videon avulla?


©Made in HEL Videotuotanto

Kuinka monta kertaa olet avannut yrityksen nettisivut, vilkaissut nopeasti ja häipynyt, koska et saanut kiinni mistä on oikein kyse?


Nykyisin kun kaikilla on aina pulaa ajasta ja ihmisten huomion vangitseminen on yhä vaikeampaa – asioiden selittäminen nopeasti, selkeästi ja viihdyttävästi on kultaakin kalliimpi taito.


Se ei ole helppoa, mutta jos onnistut siinä - onnistut todennäköisesti myös myynnissä. Hyvä idea tai tuote ei yksistään riitä, ellet osaa selittää sitä yleisöllesi. Ja tähän video on usein loistava ratkaisu.


Miksi siis video?


No, tilastot puhuvat puolestaan: Tutkimuksen mukaan 72% ihmisistä haluaisi mieluummin käyttää videoita saadakseen tietoa tuotteesta tai palvelusta ja 88% ihmisistä sanoo, että he ovat vakuuttuneet ostamaan tuotteen tai palvelun katsomalla brändin videon.


Tästä postauksesta saat selville esimerkkejä toteuttamistamme erilaisista videoista, mitä voit käyttää yritykseksi tuotteiden ja palveluiden selittämisessä.


Selitysvideo


Selitysvideot ovat usein lyhyitä n. 1-2 minuuttia kestäviä videoita, jotka tiivistävät tuotteesi, palvelusi tai ideasi kaikki keskeiset asiat ja hyödyt. Selitysvideon tekemiseen ei ole pelkästään yhtä ainoaa oikeaa tapaa, mutta tällainen kaava on yleensä tehokas ja toimiva:


  1. Aloita esittämällä ongelma minkä kanssa yleisösi painiskelee

  2. Selitä miksi tuotteesi/palvelusi tarjoaa ratkaisun ongelmaan

  3. Korosta lisähyötyjä mitä tuotteesi/palvelusi tarjoaa

  4. Lopuksi lisää toimintakehotus


Selitysvideot ovat erittäin monipuolisia. Voit käyttää käyttää niitä verkkosivustosi etusivulla, sähköpostimarkkinoinnissa, somessa, presentaatioissa, sekä myyntipuheluissa.

Tuotevideo


Tuotevideo puolestaan keskittyy tuotteen ymmärtämiseen ja sen ominaisuuksien ja hyötyjen selittämiseen.


Tämä on tärkeää, sillä kukaan ei tietenkään osta tuotetta, jos hän ei ymmärrä miten se toimii ja mitä hyötyä siitä on. Tuotevideo auttaa myös rakentamaan realistisia odotuksia, mikä auttaa vähentämään ikäviä yllätyksiä oston jälkeen ja näin parantaa asiakastyytyväisyyttä ja arvosteluja.


Tuotevideoita voi käyttää myös herättämään asiakkaiden uteliaisuutta uusia tuotteita kohtaan ennen niiden myyntiin laittamista.



Asiakaskokemusvideo

Asiakaskokemusvideot ovat loistava tapa kasvattaa luottamusta ja uskottavuutta asiakkaiden silmissä.


Sen sijaan, että itse selität tuotteesi tai palvelusi keskeiset pointit ja hyödyt kuten selitysvideossa - annatkin tyytyväisen asiakkaan tehdä sen puolestasi.


Jos asiakkaasi ovat valmiita suosittelemaan sinua muille, se luonnollisesti rakentaa luottamusta niiden keskuudessa, jotka myös harkitsevat tuotteiden tai palveluiden ostamista. ‘


Kirjoitetut arvostelut ovat hyviä, mutta video on vielä tehokkaampi, koska se auttaa yleisöäsi samaistumaan videon asiakkaaseen ja todistaa sen, että sanojen takana on todellinen henkilö.



Animaatio


Nykypäivänä tilastot ja data on äärimmäisen tärkeä osa myyntiä ja markkinointia. Jos teet väitteen jostain, niin sinun pitää olla valmis myös perustelemaan se datan avulla jotta voit olla uskottava asiakkaidesi silmissä.


Kuitenkin dataa on hyvin vaikea ymmärtää, jos siitä pelkästään puhutaan tai kirjoitetaan - ja tähän videografiikka on loistava ratkaisu.


Videografiikan avulla on mahdollista esimerkiksi havainnollistaa mainittuja tilastoja visuaalisesti, jotka tukevat videossa mainittuja pointteja ja auttavat asian ymmärtämisessä.



Livestriimi

Livestriimi on loistava tapa kertoa tuotteestasi tai palvelustasi autenttisella tavalla ja tuoda kasvot brändillesi.


Kuvaaminen reaaliajassa auttaa rakentamaan uskottavuutta, kasvattamaan luottamusta ja auttaa asiakkaita samaistumaan yritykseenne paremmin.


Livevideot toimivat erityisen hyvin, jos yrityksellänne on jo varsin suuri määrä seuraajia sosiaalisessa mediassa.




Tiivistettynä


Jos et osaa kommunikoida ja selittää selkeästi palveluasi tai tuotettasi - ei sille ole myöskään silloin ostajia. Vaikka sinulla olisi vuosisadan nerokkain bisnesidea, mutta et osaa selittää sitä oikein - ei se todennäköisesti menesty.


Video on loistava tapa selittää asioita, koska siinä voi yhdistää äänen, kuvan ja tekstin tukemaan viestiäsi. Se auttaa ihmisiä ymmärtämään nopeammin ja luomaan emotionaalinen yhteys yritykseesi ja brändiisi.


Videoita voi käyttää hyvin monipuolisesti ja onnistunut selitysvideo voi toimia hyvänä myyntimiehenä yrityksellesi jopa vuosien ajan.


Kiinnostuitko videon teettämisestä yrityksellesi?

Autamme sinua prosessin kaikissa vaiheissa ja tarjoamme täydellisen avaimet käteen -ratkaisun. Ammattitaitoomme luottaa jo >100 kotimaista ja kansainvälistä yritystä

🎬 Katso esimerkkejä tekemistämme mainosvideoista

🎥 Tutustu videotuotannon hintalaskuriin

☎️ Ota yhteyttä. Toteutamme tuloksellisia videoita kaikenlaisiin ja kaikenkokoisiin tarpeisiin.

📩 juuso@madeinhel.com

📞 +358 451364310




bottom of page