top of page
 • Writer's pictureIida Sirviö

Mitä On Brändikuvaus Ja Miksi Siihen Kannattaa Panostaa

On selvää, että jokainen yritys tarvitsee kuvia. Monet kuitenkin unohtavat, että sillä minkälaisia kuvia valitset yrityksellesi, on suuri merkitys: kuvat voivat joko vahvistaa tai heikentää brändiäsi.

Vaikka tuotteesi tai palvelusi olisi maailman paras, niin sillä lopulta ole mitään väliä jos se tuodaan esille kelvottomasti. Siksi on siis tärkeää miettiä tarkkaan, minkälaista tarinaa haluat yrityksestäsi kuvien avulla kertoa.

Tästä blogista saat selville mitä brändikuvaus on, miksi siihen kannattaa panostaa ja miten valmistautua brändikuvaukseen.Mitä on brändikuvaus?


Brändikuvaus on sarja valokuvia, jotka ilmentää yrityksesi identiteettiä, arvoja, palveluita, ihmisiä, toimintaympäristöä ja tuotteita.

Siihen kuuluu esimerkiksi tuotekuvat, muotokuvat, tiimikuvat, sosiaalisen median kuvat, blogikuvat, sekä kaikki digitaalisessa ja printtimediassa käyttämäsi kuvat.


Brändikuvausta käytetään muodostamaan selkeää visuaalista identiteettiä ja yhtenäistä ilmettä yrityksesi markkinointimateriaaliin.


Erilaisia brändikuvia

Tässä muutama esimerkki erilaisista brändikuvista.


1. Brändi muotokuvat

Headshotit, eli brändi muotokuvat, ovat tyypillinen esimerkki brändikuvista. Headshot on yleensä olkapäästä ylöspäin otettu muotokuva yrityksesi työntekijöistä.


Brändi muotokuvia voit käyttää erityisesti sähköpostien allekirjoituksissa, verkkosivujen “tietoa meistä” osiossa, sekä muussa viestinnässä.
2. Tuotekuvat

Tuotekuvat puolestaan kertovat yrityksesi tuotteiden tai palveluiden tarinan. Tavoitteena on esitellä tuote parhaassa mahdollisessa muodossa, joka on linjassa yrityksesi visuaalisen ilmeen kanssa.


Tuotekuvia voit käyttää erityisesti mainoskampanjoissa, nettisivujen tuotevalikoimassa tai verkkokaupassa.3. Työpaikka & lifestyle kuvat

Työpaikka ja lifestyle kuvat kertovat yrityksesi kulttuurista ja toimintaympäristöstä. Näitä voivat olla esimerkiksi kuvat toimistosta, kokouksista, liiketiloista ja erilaisista hetkistä yrityksesi päivittäisessä toiminnassa.


Työpaikka ja lifestyle kuvia voit käyttää esimerkiksi sosiaalisessa mediassa ja verkkosivuillasi.4. Henkilöbrändi kuvat

Jos yrityksesi toiminta pyörii sinun osaamisesi ympärillä, henkilöbrändi kuvat ovat erityisen tärkeitä. Kuvien tarkoituksena on välittää kuka olet, mitä teet ja minkälaisten arvojen takana seisot.


Henkilöbrändi kuvia voit käyttää kaikkialla yrityksesi viestinnässä ja mainonnassa.Miksi brändikuviin kannattaa panostaa


Haluatko antaa yrityksestäsi konservatiivisen ja luotettavan kuvan? Vai vetoaako yleisöösi ennemminkin hauska ja moderni ilme? Hyvin suunnitelluilla kuvilla lähetät asiakkaillesi juuri oikeanlaisen viestin ja tarinan.


Onnistunut brändikuvaus auttaa tuomaan esille juuri sen, mikä tekee sinun yrityksestäsi ainutlaatuisen. Näyttämällä asiakkaillesi korkealaatuisia kuvia, jotka tukevat yrityksesi visuaalista ilmettä ja identiteettiä, autat vahvistamaan kuvaa osaamisestasi ja ammattitaidostasi.


Nykypäivän kuluttajille autenttisuus ja rehellisyys on tärkeää ja siksi näyttämällä omat kasvosi massatuotettujen ja persoonattomien kuvapankkikuvien sijaan, vahvistat asiakkaidesi luottamusta sinuun ja yritykseesi.


Syitä brändikuviin panostamiseen on monia. Mistä siis kannattaa aloittaa?

Miten luoda onnistunut brändikuvaus


Paras tapa valmistautua brändikuvaukseen on miettiä tarkkaan minkälaisen viestin haluat kuvillasi lähettää, etsiä sopiva valokuvaaja ja suunnitella kuvaukset hyvin etukäteen.


1. Mieti minkä viestin haluat välittää

Mieti tarkkaan millainen on kohdeyleisö, johon haluat vaikuttaa. Sinulle täytyy olla selkeää kuka olet, mistä kohdeyleisösi on kiinnostunut ja mitä haluat heidän ajattelevan, tuntevan ja tekevän, kun he näkevät kuvasi.


Oletko fysioterapeutti, jonka palvelut on suunnattu erityisesti vanhuksille? Vai oletko vaatebrändi jonka kohdeyleisö on nuoret miehet? Olitpa kuka tahansa ja mitä tarinaa yrität kertoa, sen tulee selkeää sinulle ennen kuin aloitat kuvaukset.


2. Suunnittele brändikuvat etukäteen kuvaajan kanssa

Luo etukäteen lista erilaisista kuvista mitä mahdollisesti haluaisit ottaa kuten esimerkiksi brändi muotokuvat, tuotekuvat jne. Mieti myös etukäteen missä kanavissa aiot kyseisiä kuvia julkaista: sosiaalisessa mediassa, nettisivuilla, printtimediassa vaiko kaikissa edellä mainituissa?


3. Valmistaudu kuvauksiin

Ennen kuvauksia mieti tarkkaan minkälaiset vaatteet sopivat yrityksesi imagoon (kuten esimerkiksi väri ja tyyli) ja muista informoida kaikkia kuvauksiin osallistujia hyvissä ajoin. On suositeltavaa erityisesti välttää erilaisia voimakkaita kuoseja ja yleensä on hyvä olla myös ainakin yksi ylimääräinen asukokonaisuus mukana varmuuden varalle.


On myös tärkeää miettiä yhdessä kuvaajan kanssa kaikki mahdolliset “propsit” eli kuvausrekvisiitta etukäteen. Tekemällä listan etukäteen kaikista rekvisiitoista pidät huolen siitä, että mitään ei ole hukassa itse kuvaushetkellä.Hyödynnä kuviasi eri kanavissa


Kun kuvat on otettu, on aika päästä hyödyntämään niitä yrityksesi viestinnässä. Kannattaa muistaa, että vaikka päätarkoituksena olisikin ottaa kuvat vain vaikkapa nettisivujen “tietoa meistä” osioon, on samoja kuvia mahdollista hyödyntää myös muilla tavoilla! Tässä muutama esimerkki missä voit jakaa kuviasi:


 • Oman sosiaalisen median profiilikuvana (LinkedIn, Twitter, Facebook)

 • Yrityksesi sosiaalisen mediassa (Instagram, Facebook, Twitter, LinkedIn)

 • Verkkosivujen “tietoa meistä” osiossa

 • Verkkokaupassa tai tuotevalikoimassa

 • Yrityksesi blogeissa

 • Sähköpostin allekirjoituksissa

 • Sähköpostimarkkinoinnissa

 • Käyntikorteissa

 • Digitaalisessa mainonnassa

 • Yrityksesi PR/media osiossa


Tiivistettynä


Brändikuvat ovat tärkeä osa yrityksesi visuaalista ilmettä ja identiteettiä. Ne auttavat vahvistamaan brändiäsi ja lähettävät halutun viestin asiakkaillesi.


Näytämällä asiakkaillesi, että olet panostanut brändikuviin saat myös asiakkaat luottamaan sinun yritykseesi ja ammattitaitoon enemmän.


Vaikka kuvaukset on tärkeää suunnitella hyvin, ei sinun tarvitse kuitenkaan tietää kaikkia vastauksia etukäteen. Ammattitaitoisen kuvaajan kanssa brändikuvausten järjestäminen on helppoa ja he osaavat auttaa erilaisissa kysymyksissä ja ratkaisuissa mitä matkan varrella täytyy tehdä.Onko sinulla kysyttävää kuvauksista tai videotuotannoista?

Autamme sinua prosessin kaikissa vaiheissa ja tarjoamme täydellisen avaimet käteen -ratkaisun. Ammattitaitoomme luottaa jo yli 100 kotimaista ja kansainvälistä yritystä.
☎️ Ota yhteyttä. Toteutamme tuloksellisia videoita kaikenlaisiin ja kaikenkokoisiin tarpeisiin.📞 +358 451364310


Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page