top of page
  • Writer's pictureJuuso Viitanen

Ilmaisia kuvia kaupalliseen käyttöön - ota nämä sivut haltuun

Blogissa mainitut sivut on on CC0-lisenssillä toimivia. Suomeksi tämä tarkoittaa sitä, että kuvia saa käyttää vapaasti yksityiseen sekä kaupalliseen tarkoitukseen. Kuvia saa myös muokata vapaasti. Kuvaajaa ei tarvitse kreditoida, eli mainita omassa postauksessa, mutta onhan se aina kohtelias tapa antaa tunnustusta ihmiselle joka jakaa työtään ilmaiseksi.


Kuvia ei saa jakaa eteenpäin omana tuotoksenaan esimerkiksi muihin kuvapankkeihin. Kuvissa esiintyviä henkilöitä tai tuotemerkkejä ei saa esittää "huonossa valossa". Älä siis esimerkiksi puhu vakavista rikoksista ja laita kyseisen tekstin kylkeen henkilöä tai firman logoa.


Linkkinä selkeällä suomella varustettu teksti CC0-lisenssistä, joka kannattaa vielä lukaista läpi ennen kuvapankkien käyttöä: https://creativecommons.org/publicdomain/zero/1.0/deed.fi


5 suosikkisivua ilmaisiin kuvapankkeihin



Kuva Bárbara Cascão pixabay

Pixabay on muodostunut omaksi suosikiksi. Taso on laadukasta ja mikä parasta, niin sivuilta löytyy myös todella paljon videoita ja vektorigrafiikkaa. Onhan se uskomatonta, että tänä päivänä voit ilmaiseksi ladata näin upeita kuvia omaan käyttöön.



Photo by Chris Henry on Unsplash

Unsplashillä on se etu Pixabay-sivuun, että sinne ei tarvitse kirjautua ennen latausten aloittamista.



Kuvaaja Kaique Rocha palvelusta Pexels

- Jälleen uskomattoman upeaa laatua ilmaiseksi.


Seuraavaksi kaksi hieman erilaista vaihtoehtoa:


Businessman in Pool Free Photo —By Ryan McGuire

Kyseinen sivu tarjoaa omalaatuisia kuvia, joilla pystyt erottumaan massasta. Määrä ei päätä huimaa verrattaessa esimerkiksi Unsplashiin, mutta täältä löydät ehdottomasti erikoiset valokuvat käyttöösi.



Banner vector created by BiZkettE1 - www.freepik.com

Freepik-sivulta löytyy kuvien lisäksi sivulta piirroksia, vektorigrafiikkaa ja kuvakkeita. 'Summer sale' -esimerkkikuvan pystyy lataamaan jpeg-kuvan lisäksi myös psd-tiedostomuodossa, eli pystyt muokkaamaan projektia vapaasti Photoshopissa. Muissa sivuissa vain toivottiin tekijän kreditointia, mutta Freepikin kuvia käyttäessäsi sinun on pakko kreditoida tekijä selkeästi.


Paras tapa erottautua markkinoinnissa ja mainonnassa edukseen on kuitenkin uniikit kuvat, jotka kertovat juuri sinun ja yrityksesi palveluista ja tuotteista.

Miksi tarvitset valokuvia?


1. Vauhdita ostopäätöksen tekemistä​​

Kuvien avulla pystyt konkreettisesti näyttämään mitä tarjoat sen sijaan, että joutuisit selittämään. Asiakkaat haluavat nähdä tuotteet ja palvelut ennen ostopäätöksen tekemistä.  


2. Uniikit kuvat edustavat juuri sinun brändiäsi

Huonolaatuiset kuvat antavat yrityksestäsi ja itsestäsi huonon kuvan, oli kyse sitten henkilökuvista tai tuotekuvista. Muista, että ensivaikutelman voi tehdä vain kerran.


3. Rahalle vastinetta

Kun tekee kerralla kunnolla, niin myyvillä ja ammattimaisilla kuvilla voit mainostaa palveluita ja tuotteita sekä rakentaa brändiä lukuisissa välineissä, kuten esim. kotisivuilla, Facebookissa, Instagramissa, LinkedInissä, Google My Businessissä, blogeissa ja tiedotteissa sekä painotuotteissa.


Mikäli sinä tai yrityksesi tarvitsee:

✅ Mainoksille tai postauksille näkyvyyttä ja katsojia

✅ Trafiikkia nettisivuille

✅ Liidejä ja myyntiä


Ota yhteyttä

📞 +358 451364310


Kiitos arvokkaasta ajastasi ja toivottavasti pystyin auttamaan sinua ja jakamaan hyödyllistä tietoa.


Terveisin

Juuso Viitanen

Made in HEL Video Productions

+358 451364310


 

Keyword list: valokuvastudio Helsinki, Vuokrastudio Helsinki, Made in HEL valokuvastudio, Made in HEL, Valokuvaaja Helsinki, Valokuvaus Helsinki, Made in HEL Valokuvastudio Helsinki, valokuvaus Helsinki, valokuvaaja Helsinki, Hääkuvaaja Helsinki, videotuotanto Helsinki, videokuvaaja Helsinki, Vuokrastudio Helsinki, mainosvideon hinta, markkinointivideon hinta, tapahtumavideon hinta, koulutusvideon hinta, rekryvideon hinta, asiakaskokemusvideon hinta, livestriimaus helsinki

bottom of page