top of page
  • Writer's pictureJuuso Viitanen

Onko aftermovie kuollut? Näin saat täyden hyödyn tapahtumavideosta


Stand-up Suomi -kiertue Finlandiatalolla

Aftermovien voisi suomentaa kooste- tai tapahtumavideoksi, jolla välitetään hyvää tunnelmaa tapahtumasta ja esitellään tapahtumaa mainoksen tavoin.


Otsikon kysymys on erittäin validi monessa mielessä. Onhan tyypillistä kahden minuutin pituista after movieta energisellä musiikilla höystettynä käytetty jo vuosia. En silti sanoisi, että aftermovie on kuollut. Videon kulmaa voi kylläkin tehdä mielenkiintoisemmaksi ja tarkemmaksi juuri omiin tarkoituksiin. Sama muotti ei todellakaan sovi kaikille.


Ylipäätään aftermovie -videoissa voitaisiin alkaa keskittymään enemmän oman alan ja tapahtuman näkemyksiin sekä oivalluksiin.


Bisnes- ja verkostoitumistapahtumissa kannattaa hyödyntää esimerkiksi parhaita paloja puheista ja esityksistä. Ne ovat juuri sitä tapahtuman osallistujien keskeisimpiä kiinnostusten kohteita. Tapahtumavideoon saa hyvin laitettua tiiviitä koosteita ja referenssejä puheista ja haastatteluista, mutta niitä voi myös hyödyntää omina videoina.


Videosisältöä koko vuodelle?


Jos tapahtumassa on puhujia ja/tai muuten mielenkiintoisia esityksiä, niin silloin kannattaa harkita tiettyihin aihepiireihin keskittyviä lyhyempiä videoita ja niiden jakamista. GaryVee (Gary Vaynerchuk) on tässä mestari. Yhdestä seminaaripuheesta pusketaan kymmenittäin eri alustoille suunnattuja clippejä. Samalla reseptillä myös sinä saat tuotettua juuri sinun kohderyhmälle tarkoitettua sisältöä ympäri vuoden.



Tapahtumasta saadun videosisällön järkevällä käytöllä tapahtuma pysyy ihmisten mielessä ympäri vuoden vaikka se olisikin vain kerran vuodessa tapahtuva tapahtuma. Näin saat myös rahoillesi entistä enemmän vastinetta. Järkevää, eikö?


Jalosta sisältöä vielä pidemmälle


Parhaimpia paloja voi käyttää myös kuvien muodossa. Käytä sitaatteja puheista tai haastatteluista ja tee niistä inspiroivia postauksia.




Vinkit Instragramin hyödyntämiseen tapahtumavideoiden kanssa:

  1. Instagram Story on ehdoton ja yleisölle helppo tapa päästä mukaan tapahtumaan.

  2. Muista käyttää “swipe up” -toimintoa, jonka avulla voit rohkaista yleisöä vierailemaan sivuilla, rekisteröitymään tai tekemään muita toimintoja.

  3. Hyödynnä sekä videoita että valokuvia.

  4. Varmista näkyvyys ennen tapahtumaa, tapahtuman aikana sekä tapahtuman jälkeen.


Tarvitsetko inspiraatiota?


SXSW (South by Southwest) -elokuvafestivaali käyttää somekanavia hyödyksi ympäri vuoden. SXSW käyttää Story-osioita viikottaisten kuratoitujen Spotify-soittolistojen esittelyyn ja feediä esitelläkseen kohdeyleisöä kiinnostavien esitysten jakamiseen. Näin brändi pysyy seuraajien ja muiden potentiaalisten asiakkaiden ja yhteistyökumppaneiden mielissä ympäri vuoden.




Mihin aftermovieta sitten kannattaa käyttää?


Kaikesta huolimatta aftermovie on edelleen tehokas keino seuraavan tapahtuman myynnin edistämiseen. Hyvä aftermovie on tehokas keino markkinoida tapahtumaa uusille asiakkaille sekä tapahtumaan osallistuneet voivat muistella tapahtuman parhaita hetkiä.


Myös pelkkään hyvään fiilikseen keskittyvillä videoilla on aikansa ja paikkansa:



Entä seuraavaksi?



☎️ Ota yhteyttä. Kerro meille mitä tarvitset, me kerromme miten voimme auttaa.



📞 +358 451364310

Made in HEL Video Productions

www.madeinhel.com


 

mainosvideo, mainosvideo hinta, mainosvideo helsinki, yritysvideo hinta, yritysvideo helsinki, yritysvideo, videomarkkinointi, tapahtumavideo, tapahtumavideo hinta, tapahtumavideo helsinki, tapahtumavideo espoo, tapahtumavideo vantaa, videokuvaaja, videokuvaaja helsinki, videotuotanto helsinki, videotuotanto hinta.


bottom of page