top of page
  • Writer's pictureJuuso Viitanen

Ilmaisia videoita kaupalliseen käyttöön

Trilogia ilmaisten musiikkien, kuvien ja videoiden kanssa saa päätöksen tämän postauksen myötä. Tsekkaa myös aiemmat osiot:Blogissa mainitut sivut on on CC0-lisenssillä toimivia. Suomeksi tämä tarkoittaa sitä, että videoita saa käyttää vapaasti yksityiseen sekä kaupalliseen tarkoitukseen. Kuvaajaa ei tarvitse kreditoida, eli mainita omassa postauksessa, mutta onhan se aina kohtelias tapa antaa tunnustusta ihmiselle joka jakaa työtään ilmaiseksi.

Linkkinä selkeällä suomella varustettu teksti CC0-lisenssistä, joka kannattaa vielä lukaista läpi ennen kuvapankkien käyttöä: https://creativecommons.org/publicdomain/zero/1.0/deed.fi


Lista ilmaisista kuvapankeista alkaa kuvan jälkeen.


Photo by Flavio Gasperini on Unsplash

Sinun tarvitsee ainoastaan tehdä sivustolle tili ja olet vapaa lataamaan valokuvia, vektorigrafiikoita ja videoita käyttöösi. Pixabayn lisenssi takaa sinulle materiaalin vapaan käyttöoikeuden myös kaupallisiin tarkoituksiin. Voit siis luoda vaikkapa mainosvideon tai yritysvideon kokonaan tai osittain Pixabayn materiaaleista.

Valikoimista löytyy myös 4K-tasoista materiaalia. Tätä ominaisuutta ei kaikilla sivustoilla ole.


Listan toisena oleva Pexels toimii lähes samalla periaatteella kuin Pixabay. Aino ero on se, että Pexels-sivulle ei tarvitse edes tehdä käyttäjätunnusta, jotta pääsee lataamaan materiaalia omaan käyttöön. Jälleen laadukasta valokuva- ja videomateriaalia tarjolla ilmaiseksi. On tämä nykyaika huimaa.

Mixkit-sivulta löydät laadukkaita videoita sekä grafiikkaa. Sivusto onkin jaoteltu ’Video’ ja ’Art’ -osioihin.

Videomateriaalin taso Mixkitissä on parempi kuin monella muulla sivustolla, mutta laajuus kalpenee parhaimpien rinnalla.

Jos mielelläsi on kuitenkin tehdä mainosvideo, yritysvideo tai muuta vastaava ja saada siihen kuvituskuvaa, niin mixkit on hyvä vaihtoehto. Varsinkin teknologia ja työ -osiossa on paljon valinnanvaraa.


Videvolta löytyy myös iso kasa ilmaisia videoita, mutta iso osa sivuston laadukkaimmista videoista on kuitenkin maksullisen lisenssin takana, jonka kuukausimaksun hinta on n. 25USD. Mutta kun hakutoiminnoista näpäyttää ’Only free clip’ -nappia, niin moisista maksuista ei tarvitse murehtia.


”No fees. No catch. Unlimited downloads.” Sivun mainoslause kertonee kaiken tarvittavan.

Materiaalin laajuus mielestäni kalpenee listan muutamalle ensimmäiselle ehdokkaalle, mutta hyvää kamaa täältäkin löytyy.


Iso kiitos ajastasi ja mielenkiinnostasi blogipostaustani kohtaan.Toivottavasti sait hyödyllisiä vinkkejä omiin videoprojekteihin. Jos jokin asia videotuotannoissa askarruttaa tai tarvitset kokonaisen tuotannon avaimet käteen -periaatteella, niin ota yhteyttä!


Oli tarpeesi sitten mainosvideo, yritysvideo, asiakaskokemusvideo, somevideo, rekryvideo, tapahtuvideo, henkilöstökuvaus, henkilökuvaus, mallikuvaus, valokuvaus tai tapahtumakuvaus, niin ota rohkeasti yhteyttä!


Mitä me tarjoamme?

✅ Kokonaisvaltainen projektin suunnittelu ja toteutus alusta loppuun.

 ✅ Korjauskierrosten määrä on rajaton, eli video on valmis vasta kun olette tyytyväisiä. ​

✅ Kaikki tarvittavat musiikkilisenssit kaikkiin kanaviin kuuluvat suunnitelmaan. 

 ✅ Vapaa sitoumuksista. Ei pakollisia useiden videoiden diilejä & maksuton tarjouspyyntö projektille.

 ✅ 100% tyytyväisyystakuu. 


Juuso Viitanen

+358 451364310


 

Keyword list: videotuotanto Helsinki, videokuvaaja Helsinki, mainosvideon hinta, markkinointivideon hinta, tapahtumavideon hinta, koulutusvideon hinta, rekryvideon hinta, asiakaskokemusvideon hinta, yritysvideo hinta, yritysvideo helsinki, videoeditointi


Commentaires


bottom of page