Koulutusvideot ovat tehokas tapa opettaa uusia taitoja ja tietoa. Ne ovat helposti ymmärrettäviä ja niitä voidaan katsoa missä ja milloin tahansa.
Tässä blogitekstissä käydään läpi, miten koulutusvideoita voidaan luoda tehokkaiksi ja ne auttavat saavuttamaan tavoitteet
VR ravintolavaunun koulutusvideot
VR on laajentanut ravintolavaunujensa juomavalikoimaa, mukaan lukien Kyrön Distilleryn viski ja Raimat-viinitalon viinejä. VR tuotti yhteistyössä kanssamme kaksi koulutusvideota, jotka on suunnattu ravintolavaunujen henkilökunnalle uusien tuotteiden myymiseen opettamiseksi. Käytämme näitä koulutusvideoita esimerkkeinä tässä blogipostauksessa.
Kohdista koulutusvideot oikein
Koulutusvideoiden kohdistaminen oikealle kohderyhmälle on tärkeää, jotta videot ovat mahdollisimman tehokkaita. Kohderyhmän määrittäminen auttaa sinua valitsemaan oikeanlaiset sisällöt, kielen, sävyn ja visuaaliset elementit.
Miten kohderyhmä tunnistetaan?
Kohderyhmän tunnistamiseksi voit miettiä seuraavia kysymyksiä:
Kenelle video on tarkoitettu?
Mikä on katsojien tausta ja kokemus?
Mitkä ovat katsojien tarpeet ja tavoitteet?
Mikä on katsojien kiinnostuksen kohteet?
Kun olet vastannut näihin kysymyksiin, sinulla on hyvä käsitys siitä, millainen video on oikea kohderyhmällesi.
Miten kohderyhmään kohdistetaan?
Valitse oikea sisältö. Varmista, että video sisältää halutuille katsojille hyödyllistä ja relevanttia tietoa. Kiinteistöhuoltoyrityksen HR-henkilö ei välttämättä tarvitse tietoa siitä, miten aura-autoa käytetään, eikä huoltomiehelle ole olennaista tietää yrityksen laskutusohjelman kiemuroita.
Käytä katsojalle sopivaa kieltä ja tyyliä. Koulutusvideoiden kohderyhmän huomioon ottaminen on tärkeää. Varmista, että videon kieli on helposti ymmärrettävää ja että sen sävy on sopiva katsojien kokemukselle ja kiinnostuksen kohteille.
Käytä visuaalisia elementtejä. Varmista, että videon visuaaliset elementit ovat katsojille kiinnostavia ja helposti ymmärrettäviä. Käytä tarvittaessa havainnollistavia videoita, tekstejä ja kuvia.
Esimerkkejä kohdistetuista koulutusvideoista
Yrityksen sisäinen perehdytysvideo on suunnattu yrityksen uusille työntekijöille. Videossa esitellään yrityksen toimintaa, kulttuuria ja työtehtäviä.
Tuotekoulutusvideo on kohdistettu tuotteen käyttäjille. Videossa esitellään tuotteen ominaisuudet ja käyttötavat.
Asiakaspalvelukoulutusvideo on kohdistettu yrityksen asiakaspalvelun työntekijöille. Videossa opetetaan, miten ratkaistaan asiakaspalvelutilanteita tehokkaasti.
Kohdistamalla koulutusvideot oikein voit varmistaa, että ne ovat mahdollisimman tehokkaita ja saavuttavat tavoitteesi.
Case VR ravintolavaunu
Videoilla halutaan lisätä VR:n ravintolavaunujen myyntiä. Videoista saatujen tietojen avulla henkilöstö voi helposti suositella ruoka-annoksia ostaville asiakkaille siihen sopivia juomia. Tämä parantaa myös asiakaskokemusta.
VR:n koulutusvideo on hyvä esimerkki siitä, miten videotuotantoa voidaan käyttää tehokkaana oppimisvälineenä. Videot ovat helposti ymmärrettäviä, ja niitä voidaan katsoa missä ja milloin tahansa. Koulutusvideo antaa tuotetarjoilun ja juomasuosituksen lisäksi henkilöstölle taustatietoa uusista tuotteista, mikä antaa taas mahdollisuuksia lisämyyntiin.
Muista nämä vinkit koulutusvideon suunnittelussa
Pidä koulutusvideo lyhyenä ja helposti ymmärrettävänä
Sinua saattaisi houkuttaa lähettää työntekijällesi yksi video, joka kattaa kaikki hänen tehtävänsä, mutta se ei aina ole kaikista tehokkain opetuskeino. Sen sijaan pilko oppimispaketin lyhyiksi videoiksi. Tämä auttaa työntekijää tai harjoittelijaa hallitsemaan paremmin koulutuksensa tahtia. Se mahdollistaa myös työntekijän helpon etsimisen ja tietyn prosessin tai tehtävän tutorialin katsomisen silloin, kun he sitä tarvitsevat.
Vahvista tärkeitä tietoja tekstien avulla
Näytä uusia termejä ja tärkeitä tietoja tekstinä näytöllä auttaaksesi katsojaa muistamaan ja ymmärtämään uutta tietoa. Monimutkaisissa aiheissa voi olla hyvä idea tehdä koulutusvideon loppupuolelle kertaus tärkeimmistä asioista. Kuuleminen ja lukeminen tärkeää tietoa samaan aikaan parantaa dramaattisesti tiedon säilyttämistä.
Lisää koulutusvideon loppuun call-to-action, eli toimintakehote
Valittaessa toimintakehotetta on tärkeää ottaa huomioon kohderyhmä ja videon tavoite. Jos video on tarkoitettu uusille työntekijöille, toimintakehote voi olla niin yksinkertainen kuin "Katso tämä video ennen kuin aloitat työsi." Jos video on tarkoitettu olemassa oleville työntekijöille, toimintakehote voi olla monimutkaisempi, kuten "Valitse yksi videon harjoituksista ja suorita se."
Toimintakehote voi olla myös:
Kysy kysymyksiä. Kysymysten esittäminen kannustaa katsojia ajattelemaan ja pohtimaan videon sisältöä.
Anna tehtävä. Tehtävän antaminen antaa katsojille mahdollisuuden soveltaa videon oppeja käytännössä.
Kehota katsojia ottamaan yhteyttä. Jos sinulla on kysyttävää tai tarvitset lisätietoja, kehota katsojia ottamaan yhteyttä sinuun tai yrityksesi muuhun asiantuntijaan.
Osallistu keskusteluun. Jos sinulla on keskustelufoorumi, intranet tai muu verkkosivusto, jossa katsojat voivat keskustella videon sisällöstä, kehota heitä osallistumaan keskusteluun.
Miksi Valita Made in HEL Videotuotanto?
Tarjoamme:
✅ Kokonaisvaltaisen projektin suunnittelun ja toteutuksen alusta loppuun
✅ Toteutussuunnitelman, joka pysyy sovitussa aikataulussa sekä budjetissa
✅ Korjauskierrosten määrä on rajaton, eli video on valmis vasta kun olette aivan fiiliksissä videosta 🔥
✅ Kaikki tarvittavat musiikkilisenssit kaikkiin kanaviin kuuluvat suunnitelmaan
✅ Vapaa sitoumuksista. Ei pakollisia useiden videoiden diilejä
✅ Kokemuksen yli 100 kotimaisen ja kansainvälisen yritysasiakkaan kanssa tehdyistä tuotannoista
✅ Toteutamme tuotannot alan parhaimmilla kalustoilla. Käyttämämme kamera on Netflixin hyväksymä elokuvakamera
✅ Joustavat maksuajat (14 korotonta. 30 tai 60 päivää 2% ja 4% korolla)
Ammattitaitoomme luottaa jo yli 100 kotimaista ja kansainvälistä yritystä
🎬 Katso esimerkkejä tekemistämme videotuotannoista
☎️ Ota yhteyttä. Toteutamme tuloksellisia videoita kaikenlaisiin ja kaikenkokoisiin tarpeisiin.
📞 +358 45136431
Comments