top of page
 • Writer's pictureJuuso Viitanen

Mainosvideon Käsikirjoituspohja – Näin Luot Vaikuttavia Tarinoita


Film slate


Postauksen tavoitteet

Unohtumattoman mainosvideon salaisuus piilee sen käsikirjoituksessa. Oikein suunniteltu käsikirjoitus osuu suoraan kohderyhmänsä sydämeen, välittää halutun viestin selkeästi ja houkuttelee toimintaan. Tässä postauksessa käymme läpi, kuinka rakentaa mainosvideon käsikirjoitus, joka saavuttaa juuri nämä tavoitteet.


Mainosvideon käsikirjoituksen perusteet


Onnistuneen mainosvideon käsikirjoitus vaatii selkeyttä, tiiviyttä ja kohdennusta.


Tunne kohderyhmäsi ja viesti, jonka haluat välittää. Oletko tavoittelemassa tuotetietoisuuden lisäämistä, yrityksesi tarinan jakamista tai asiakkaiden ostokäyttäytymisen muuttamista? Kohderyhmän tuntemus ohjaa sinua luomaan sisältöä, joka resonoii heidän kanssaan, kun taas viestin selkeys varmistaa, että pääsanomasi menee perille suoraviivaisesti ja tehokkaasti.


Nyt kun perusteet on käyty läpi, siirrymme eteenpäin ja tutkimme vaiheita mainosvideon käsikirjoituksen suunnitteluun.


Käymme mainosvideon käsikirjoituksen suunnittelun vaiheet havainnollistavan esimerkin kautta, jonka kantaa uniikkia nimeä "Paikallinen leipomo".


1. Ideointi ja konseptin kehittäminen

Esimerkki: Leipomon omistaja haluaa tuoda esiin leipomon perheyrityksen tarinan ja kertoa, kuinka heidän käsintehdyt leivokset valmistetaan käsityönä paikallisista aineksista. He päättävät keskittyä "Lähiruokaa rakkaudella" -teemaan.


2. Tarina ja rakenteen suunnittelu

Esimerkki: Videon tarina alkaa aamunkoitteessa, kun leipomon omistaja valitsee henkilökohtaisesti tuoreita aineksia paikallisilta tuottajilta. Seuraavaksi näytetään, kuinka leivonnaiset valmistuvat käsityönä ja tarjoillaan hymyileville asiakkaille leipomon kahvilassa. Tarina päättyy, kun perheen pienin jäsen hyvästelee katsojat ja toivottaa tervetulleeksi uudestaan heidän perheensä leipomoon.


3. Hahmot ja dialogi

Esimerkki: Videon päähenkilönä toimii leipomon omistaja, joka kertoo intohimoisesti perheensä historiasta leipureina ja heidän sitoutumisestaan laatuun ja yhteisöön. Asiakkaat jakavat lyhyitä kommentteja siitä, kuinka leipomon leivonnaiset tuovat iloa heidän päiväänsä. Dialogissa painotetaan yhteisöllisyyttä, perinteitä ja laatua.


4. Visuaalinen suunnittelu ja äänimaailma

Esimerkki: Videossa käytetään lämpimiä ja kutsuvia värejä korostaen leipomon kodikasta tunnelmaa. Taustamusiikkina soi rauhallinen ja iloinen melodia, joka vahvistaa positiivista ja yhteisöllistä tunnelmaa. Äänitehosteina kuullaan leivonnaisten valmistusta: taikinan vaivaamista, kahvin porisemista ja asiakkaiden iloisia puheensorinoita.


Tämä esimerkki näyttää, kuinka yritys voi suunnitella mainosvideonsa käsikirjoituksen käyttäen tuttua ympäristöä ja arkipäiväisiä tilanteita, mutta silti luoda tarinan, joka herättää tunteita ja yhteyden katsojaan. Tällaisen videon avulla leipomo voi vahvistaa imagoaan laadukkaana, paikallisena ja perheystävällisenä yrityksenä.Videographer and sound engineer at a filming location
Made in HEL Videotuotanto Helsinki


Käsikirjoituspohja: Paikallinen leipomo


Avainkohtaukset:

1. Aamunkoitto ja aineksien valinta:

 • Kuvaus: Leipomon omistaja kävelee läpi paikallisen torin, valiten huolella aineksia päivän leivontaan.

 • Voice-over: "Jokainen päivä alkaa lupauksella tuoreudesta ja laadusta. Me valitsemme vain parhaat ainekset." 2. Leivonnaisten valmistus:

 • Kuvaus: Näytetään, miten leivonnaisia valmistetaan alusta loppuun käsityönä.

 • Voice-over: "Perinteiset reseptit, moderni kosketus. Jokainen leivonnainen on tehty rakkaudella." 3. Kahvilan avautuminen:

 • Kuvaus: Asiakkaat saapuvat leipomoon, heitä tervehditään lämpimästi.

 • Dialogi: "Tervetuloa perheleipomoomme. Maista rakkaus jokaisessa puraisussa."


4. Asiakkaiden nautinto:

 • Kuvaus: Asiakkaat nauttivat leivonnaisista ja kahvista, hymyillen ja keskustellen.

 • Dialogi: Asiakas: "Tämä on paikka, jossa ruoka todella yhdistää ihmisiä." 5. Kutsu toimintaan:

 • Kuvaus: Leipomon omistaja kameraan päin.

 • Dialogi: "Tule kokemaan, miten intohimomme leivontaan herättää eloon jokaisen suupalan. Odottamme sinua!"


Kertauksena:
 1. Keskity tarinaan: Mieti, mikä tekee yrityksestäsi tai tuotteestasi ainutlaatuisen. Miten parannat maailmaa tai helpotat asiakkaasi elämää? Minkä viheliäisen ongelman ratkaiset? Rakenna tarina näiden elementtien ympärille.

 2. Tunne kohderyhmäsi: Pohdi, kuka videon katsoja on ja mitä he arvostavat. Suunnittele viesti, joka resonoi juuri heille.

 3. Käytä visuaalisia elementtejä: Hyödynnä visuaalisia elementtejä tarinankerronnassa. Mieti, miten voit välittää viestisi ilman sanoja.

 4. Lisää kutsu toimintaan (call-to-action): Kerro katsojille, mitä heidän odotetaan tekevän videon katsomisen jälkeen. Ole selkeä ja suora.

 5. Testaa ja opi: Kokeile erilaisia lähestymistapoja ja mittaa niiden vaikutusta. Opi katsojiesi reaktioista ja tee tarvittavat muutokset.


Mainosvideo on mahdollisuus kertoa tarinasi ja yhdistää ihmisiä brändiisi. "Maista rakkaus jokaisessa puraisussa" ei ole vain leipomon slogan; se on muistutus siitä, että parhaat kokemukset syntyvät, kun jaamme intohimomme muiden kanssa.


Käyttämällä näitä opeita voit luoda mainosvideoita, jotka eivät ainoastaan jää mieleen, vaan myös saavat aikaan toimintaa. Olipa kyse sitten uuden tuotteen lanseerauksesta tai yrityksesi tarinan jakamisesta, nämä avainelementit auttavat sinua luomaan yhteyden yleisöösi ja rakentamaan merkityksellisiä suhteita.


Miksi Valita Made in HEL  Kumppaniksi Videotuotantoon?


Tarjoamme:

✅ Kokonaisvaltaisen projektin suunnittelun ja toteutuksen alusta loppuun

✅ Toteutussuunnitelman, joka pysyy sovitussa aikataulussa sekä budjetissa

✅ Korjauskierrosten määrä on rajaton, eli video on valmis vasta kun olette aivan fiiliksissä videosta 🔥

✅ Kaikki tarvittavat musiikkilisenssit kaikkiin kanaviin kuuluvat suunnitelmaan

✅ Vapaa sitoumuksista. Ei pakollisia useiden videoiden diilejä

✅ Kokemuksen yli 100 kotimaisen ja kansainvälisen yritysasiakkaan kanssa tehdyistä tuotannoista

✅ Toteutamme tuotannot alan parhaimmilla kalustoilla. Käyttämämme kamera on Netflixin hyväksymä elokuvakamera

✅ Joustavat maksuajat (14 korotonta. 30 tai 60 päivää 2% ja 4% korolla)


Ammattitaitoomme luottaa jo yli 100 kotimaista ja kansainvälistä yritystä


🎬 Katso esimerkkejä tekemistämme videotuotannoista☎️ Ota yhteyttä. Toteutamme tuloksellisia videoita kaikenlaisiin ja kaikenkokoisiin tarpeisiin.

📞 +358 45136431Made in HEL Video Production logo
Made in HEL Videotuotanto Helsinki

Comentarios


Los comentarios se han desactivado.
bottom of page