top of page
  • Writer's pictureJuuso Viitanen

Videotuotannon Tulevaisuus ja TekoälyVideotuotannon tulevaisuus on täällä. Tekoälyn avulla voimme luoda laadukkaampia videoita tehokkaammin ja kustannustehokkaammin kuin koskaan ennen. Esituotannon suunnittelusta jälkikäsittelyyn tekoäly muuttaa tapaa, jolla teemme videoita, ja vie alaa uusiin korkeuksiin. Otetaan tekoälyn voima haltuun ja katsotaan, mihin se meidät vie!


Tässä blogikirjoituksessa tarkastelemme joitakin trendejä ja tekniikoita, joiden uskomme muokkaavan videotuotannon tulevaisuutta.


Monipuolinen työkalu

Uskomme, että tekoälyllä ja koneoppimisella on tulevaisuudessa merkittävä rooli videotuotannossa ja ne voivat auttaa erilaisissa tehtävissä koko tuotantoprosessin ajan, tuotannon esisuunnittelusta jälkikäsittelyyn.


Esituotannossa tekoälyä voidaan käyttää esimerkiksi käsikirjoitusten analysointiin ja mahdollisten ongelmien tai parannuskohteiden tunnistamiseen. Tekoälyllä toimiva työkalu voi esimerkiksi ehdottaa vaihtoehtoisia otoksia tai kamerakulmia käsikirjoituksen ja muiden tekijöiden perusteella.Kuvausten aikana tekoälyä voidaan käyttää esimerkiksi automaattiseen kameranohjaukseen ja reaaliaikaiseen kuva-analyysiin. Tekoälykäyttöinen kamera voi esimerkiksi säätää automaattisesti tarkennusta, valotusta ja muita asetuksia kuvattavan kohtauksen perusteella, ja tekoälykäyttöinen työkalu voi tunnistaa ja seurata kuvassa olevia kohteita reaaliaikaisesti.


Jälkituotantoon nopeutta

Tekoälyä käyttävä työkalu voi esimerkiksi pystyä automaattisesti muokkaamaan videota tiettyjen kriteerien, kuten kuvamateriaalin pituuden tai sävyn, perusteella tai se voi automaattisesti soveltaa värisävytystä videon yleisilmeen parantamiseksi. Tämä tehostaa tuotantoprosessia ja antaa yrityksille mahdollisuuden luoda laadukkaampia videoita tehokkaasti.


Tekoälyllä on kasvava rooli myös valokuvauksessa. Tekoälyllä varustetut työkalut voivat auttaa erilaisissa tehtävissä valokuvausprosessin aikana aina kuvien ottamisesta jälkikäsittelyyn.
Realistisia esimerkkejä

Tämä blogiteksti on tätä kappaletta ennen ollut lähes kokonaan tekoälyn kirjoittama ja kääntämä teksti. Ainoastaan väliotsikot on itse kirjoitettu.


Koska botit on ohjelmoitu englanniksi, niin prosessissa oli totta kai mukana myös käännös suomeksi.Tämä prosessi monesti voi tuottaa konemaista tekstiä, koska suomen kieli. Englanniksi teksti oli kuitenkin lähes käyttövalmista. Tässä suora kopio ChatGPT:n luomasta englannin kielisestä tekstistä:

"In post-processing, AI can be used for tasks like image editing and color grading. For example, an AI-powered tool might be able to automatically edit a photo based on certain criteria, such as the tone or composition of the image, or it might be able to automatically apply color grading to improve the overall look of the photo.

Overall, AI is playing a significant role in photography, helping photographers to create higher-quality images more efficiently and cost-effectively"


Kaikki postauksen kuvat on myös luoto tekoälyn avulla (Midjourney) eikä niitä ole jälkikäsitelty omalla kädellä millään lailla.Millä tavoin tekoälyä voi käyttää hyödyksi jo nyt?

1. Luovien ideoiden tuottaminen mainoskampanjoita varten. ChatGPT:tä voidaan käyttää mainoskampanjaideoiden tuottamiseen antamalla sille kuvaus kohderyhmästä ja kampanjan tavoitteista. Se voi ehdottaa sloganeita, visuaalisia konsepteja ja viestintästrategioita, jotka voisivat olla tehokkaita kohdeyleisön tavoittamisessa ja sitouttamisessa.


2. Vakuuttavien mainostekstien ja käsikirjoitusten laatiminen. ChatGPT:n avulla voidaan kirjoittaa mainosten kopioita, kuten otsikoita, tekstikappaleita ja toimintakutsuja. Se voi tuottaa tekstiä, joka on vakuuttavaa, brändin mukaista ja vastaa kohderyhmää.


3. Tekoälykuvien tuottaminen. Tämä on varsin laaja kokonaisuus, jonka kaikkia käyttötarkoituksia emme varmasti vielä edes tajua ajatella. Tällä hetkellä näen käyttökohteita mm. uutismedioissa ja blogipostauksissa. Mikäli uutisen tai blogin aihe on hieman abstrakti, niin kuvituskuvan hakeminen kuvapankeista voi olla hankalaa. Tekoälyn kanssa voit generoida lukemattoman määrän erilaisia vaihtoehtoja vaikka vain muutaman sanan kanssa.


Käytetään esimerkkinä vaikka masennusta. Usein kuvituskuvana on mustavalkoinen kuva päätä roikuttavasta henkilöstä:


Koitetaan tehdä astetta luovempi ja potentiaalisen lukijan huomion saava kuva!


Ensiksi käytän apuna hakutekstin, termi: text prompt, luomiseen https://prompt.noonshot.com/midjourney -sivua. Sieltä hain inspiraatiota tyylistä ja siihen liittyvistä hakusanoista. Seuraavaksi tein Midjourney botille erilaisia komentoja kuvista ja tässä muutama esimerkki:woman crying:3 black tears+sad misery+dark matter+horror


depression misery+surreal+stranger things+horror+dusk+gasoline

Lopuksi

Uskon, että tämä on vasta ensihenkäys uudessa maailmassa, jossa luovat ihmiset saavat uusia työkaluja käyttöönsä. Jotkut pitävät tätä uhkana, mutta niin varmasti ensimmäiset kamerat koettiin uhkana taidemaalareille.

Pakolliset mainokset loppuun:☎️ Ota yhteyttä. Toteutamme tuloksellisia videoita kaikenlaisiin ja kaikenkokoisiin tarpeisiin.


📩 juuso@madeinhel.com


📞 +358 451364310


Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page