top of page
  • Writer's pictureJuuso Viitanen

Teköälyllä Tehostettu Videotuotanto – Näin Nopeutimme Mainosvideon TuotantoaTekoäly on mullistanut monet toimialat koulutuksesta lähtien, eikä videotuotanto ei ole mikään poikkeus. Tekoälyllä voidaan nopeuttaa videoiden tuotantoa ja parantaa lopputuloksen laatua automatisoimalla työläitä ja manuaalisia työvaiheita.


Lue tämä blogiteksti ja ota selvää, kuinka tekoälyllä tehostettu videotuotanto voi tarjota uusia mahdollisuuksia yrityksellesi ja auttaa sinua palveluidesi tai tuotteidesi esiintuomisessa videoiden kautta.


Osuuspankin mainosvideo

Alkuvuodesta 2023 teimme Osuuspankin kanssa mainosvideon OP:n vaikuttajaohjelmalle. Videotuotannon lopputulos näytti tältä:Mainosvideolle haluttiin leffatrailerimainen tunnelma, joka nostattaa yrityksen työntekijöiden mielenkiinnon tulevaa vaikuttajaohjelmaa kohtaan. Tarkoituksena ei siis ollut kertoa yksityiskohtaisesti tarkempaa infoa itse ohjelmasta, vaan leffatrailerin omaisesti antaa alkupalat aiheeseen, jotta katsoja haluaisi nähdä ja kuulla aiheesta enemmän.


Mikä mainosvideossa oli uutta?

Videon jälkituotannossa käytimme hyväksi tuoretta teknologiaa toisessa kohtauksessa, jossa päähenkilö kävelee portaikkoa pitkin. Halusimme ujuttaa trailerin tekstin "Tulossa keväällä 2023" mukaan itse lokaatioon, jossa henkilö kävelee.


Jotta teksti näyttäisi mahdollisimman todentuntuiselta ja siltä, että se olisi oikeasti kirjoitettu seinään, laitoimme päähenkilön kävelemään tekstin "yli". Henkilön kävellessä hän siis peittää tekstin aina siltä osin, jonka edessä hän oli kameraan nähden.


Tämä ei sinäänsä ole mitään uutta, sillä tällaisia lopputuloksia on voitu tehdä jo vuosien ajan "maskeeraamalla" (masking englanniksi) aina halutut osat pois kuvasta. Kuitenkin monimutkaisen ja vielä liikkuvan kohteen, kuten ihmisen, manuaalinen maskeeraaminen olisi ollut todella työläs prosessi, johon olisi kulunut useita tunteja.


Tekoäly videotuotannon apuna

Runway tarjoaa useita erilaisia tekoälyn apuvälineitä videotuotannon apuun. Voit parantaa haastattelun äänenlaatua, poistaa henkilöitä ja objekteja ruudulta pois sulavasti, blurrata kasvoja tai vaikkapa kiinnittää videografiikan seuraamaan ruudulla juoksevaa henkilöä. Kaikki nämä tapahtuvat automaattisesti ja prosessissa kestää kokonaisuudessaan joitakin minuutteja.


Videolta näet koosteen miltä tekoälyn kanssa tehdyt työvaiheet näyttivät.Ensimmäisenä sinulle saattaa herätä kysymys, että miksi vihreä tausta oli tärkeä välivaihe?


Videotuotannoissa käytetään green screeniä (tai chroma key -tekniikkaa) usein taustojen vaihtamiseen tai lisäämiseen jälkikäteen jälkituotannossa. Green screeniä käytetään siksi, että se mahdollistaa erillisen taustan lisäämisen videon päälle ilman, että kuvaan jää näkyviin ylimääräisiä taustaelementtejä.


Kyseisessä videossa vihreän taustan avulla pystyimme erottamaan päähenkilön omaksi videoclipiksi, jolloin sen taakse pystyttiin lisäämään tekstiä.


Toimme siis green screen videon editointiohjelmaan, lisäsimme "chroma key" efektin, joka poistaa automaattisesti vihreän taustan, ja sijoitimme sen alle alkuperäisen lokaation sekä tekstin. Näin teksti saatiin sijoitettua ikään kuin lokaation ja henkilön väliin.


Ja mikä parasta tässä kaikessa oli, niin koko prosessi oli mielettömän helppo ja nopea. Latasimme videon Runway:n sivulle, annoimme tekoälylle tehtäväksi eristää henkilö taustasta ja vain pienen hienösäädön jälkeen efekti oli valmis.Tällaisten tekniikoiden avulla voimme tehostaa videotuotantoa entisestään ja tietenkin siinä samalla säästää aikaa ja rahaa koko tuotannon budjetista. Win-win, eikö vain?


Ota yhteyttä, mikäli yrityksesi tarvitsee apuja videotuotannon saralla. Olemme tehneet menestyksekkäästi yhteistyötä yli sadan yrityksen ja yhteistön kanssa Suomessa ja kansainvälisesti. Autamme sinua videotuotannon kaikissa vaiheissa ja tarjoamme täydellisen avaimet käteen -ratkaisun.


☎️ Ota yhteyttä. Toteutamme tuloksellisia videoita kaikenlaisiin ja kaikenkokoisiin tarpeisiin.


📩 juuso@madeinhel.com


📞 +358 45136431


تعليقات


تم إيقاف التعليق.
bottom of page