top of page
  • Writer's pictureJuuso Viitanen

Mitä hyötyjä selitysvideo tarjoaa?Hyvät selitysvideot saavat asiakkaat kiinnostumaan tuotteista ja palveluista, joita tarjoat. Parhaimmillaan selitysvideot nostavat yrityksen massasta miljardiluokan yritykseksi, kuten kävi Dollar Shave Clubille.Dollar Shave Clubin videoiden idea on pohjimmiltaa hyvin simppeli; kerrotaan mikä heidän tarjoaman palvelun idea on ja miksi se on hyvä. Yrityksen idea kerrotaan heti ensimmäisten sekuntien aikana.


Toki heidän imago nojaa vahvasti perustaja Michael Dubinin koomikko taustaan, mutta kaikki muutkin yritykset pystyvät hyödyntämään selitysvideoita.


Tästä postauksesta saat selville mihin tilanteisiin selitysvideo toimii ja miten se kannattaa toteuttaa.

81% ostajista tekee yleensä tutkimusta ennen ostopäätöstä.

Selitä mitä tahansa

Selitysvideo on uskomattoman monipuolinen työkalu. Sillä voi selittää melkein mitä tahansa tuotteen käyttöohjeista liikeideaan ja toimintaohjeisiin. Selitysvideo voi olla lyhyt tai pitkä, mutta viime kädessä se auttaa yleisöäsi ymmärtämään. Tämä ymmärrys on perusta sille, että heidät saadaan kiinnostumaan palveluista, tuotteista tai jakamastasi tiedosta.


Säästä aikaa

Jos joudut säännöllisesti selittämään tiettyä tuotetta, palvelua tai konseptia, selitysvideo on oikotie, jolla voit säästää lähes äärettömästi aikaa. Muotoilemalla viestisi täydellisesti lyhyeksi ja ytimekkääksi videoksi voit välittää viestin selkeästi ja tehokkaasti - kerta toisensa jälkeen. Mikäli aihe, tuote tai palvelu on relevantti pitkän aikaa, niin silloin myös video säästää erillisiä esitys- ja selityskertoja vuosikausien ajan.


Onko asiakaspalvelussasi jatkuvia pullonkauloja tietyissä osa-alueissa? Kannattaa miettiä, voisiko selitysvideon upottaminen etusivulle tai vaikkapa tuotesivulle auttaa asiakkaita ja samalla keventää yrityksen asiakaspalvelun taakkaa.


Väsymätön myyntitiimin jäsen

Selitysvideo auttaa sinua pitämään täydellisen myyntipuheen kaikkialla maailmassa mihin vuorokaudenaikaan tahansa. Sinun ei tarvitse edes olla paikalla. Hyvin tehtyä selitysvideota voit käyttää esityksissä, verkkosivustolla, sähköpostimarkkinoinnissa ja somessa.


68% kuluttajista katsoo mieluummin videoita saadakseen tietoa uusista tuotteista tai palveluista kuin artikkeleita, infografiikkaa, e-kirjoja tai esityksiä.

Kuinka toteutan onnistuneen selitysvideon?


Sisällön on oltava relevanttia

Yritys menettää tärkeän tilaisuuden, jos se luo vain yleisluonteista sisältöä, eli kaikille kaikkea mutta ei oikeastaan mitään kenellekkään. Monesti asiakkailla on yksityiskohtaisia ongelmatilanteita, jolloin he tarvitset myös yksityiskohtaisia neuvoja. Yritysten on ymmärrettävä yleisönsä kipupisteet ja laadittava sisältöä, joka vastaa näihin tarkkoihin ongelmiin.

Lähde https://contentmarketinginstitute.com/wp-content/uploads/2017/07/smartbrief-content-marketing-institute-how-content-influences-purchasing-process-research.pdf

Kuinka pitkä selitysvideon kannattaa olla?

Useimmiten kannattaa tähdätä tiiviiseen pakettiin, mutta joskus on perusteltua selittää asia perinpohjaisesti ajan kanssa. Asiasta kiinnostuneet kyllä panostavat aikaansa hyvin tehdylle videolle.


Esimerkkinä autoimme digitaalisen taiteen myyntialustaa brittiläistä Sedition Art -yritystä kertomaan heidän asiakkailleen NFT-teknologian käytöstä:


Mistä löydän dataa selitysvideon hyödyistä?

Videoiden käytön lisääntyminen on ollut selkeä trendi vuosien ajan ja se tuntuu vain kasvavan. Liikkuva kuva saa meidän kaikkien huomion yhä suuremmissa määrin. Dataa selitysvideoiden ja muiden videotuotantojen käytöstä löytyy kattavasti täältä.


Kuinka paljon selitysvideot maksavat?

Tarvitsisimme lisätietoja voidaksemme kertoa tarkan hinnan, mutta tarkkaa arviota varten kannattaa tutustua tähän blogipostaukseen. Sivuilta löydät myös kätevän hintalaskurin, joka auttaa hahmottamaan alustavaa hintaluokkaa.


Esimerkkejä selitysvideoista

Tuotteiden käyttöohjeet on helppoa ja asiakkaille miellyttävää jakaa videon avulla, kuten teimme Suomen ensiapukoulutuksen kanssa:


Voit myös nopeasti ja selkeästi pitchata yrityksesi edut ja hyödyt potentiaalisille asiakkaille. Esimerkkinä MyTown kuntamedian esittelyvideo:Onko sinulla kysyttävää videotuotannoista?


Autamme sinua prosessin kaikissa vaiheissa ja tarjoamme täydellisen avaimet käteen -ratkaisun. Ammattitaitoomme luottaa jo >100 kotimaista ja kansainvälistä yritystä
☎️ Ota yhteyttä. Toteutamme tuloksellisia videoita kaikenlaisiin ja kaikenkokoisiin tarpeisiin.📞 +358 451364310Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page