top of page
  • Writer's pictureIida Sirviö

Miksi Rekrytointivideon Kuvaaminen Kannattaa ja Miten Tehdä Se Onnistuneesti?

Viime vuosien aikana yritysten rekrytointitapa on muuttunut enemmän hakijalähtöiseksi ja kovan kilpailun takia sopivia kandidaatteja on yhä vaikeampaa löytää.


Jos yrityksesi haluaa houkutella parhaat mahdolliset hakijat ja palkata heidät (ennen kuin joku muu ehtii tehdä sen) – on tärkeää luoda sisältöä, joka puhuttelee ehdokkaita parhaiten ja inspiroi heitä lähettämään hakemuksen.


Rekrytointi video on tähän loistava ratkaisu.Mikä on rekryvideo?


Rekrytointivideo on lyhyt video, joka esittelee yrityksesi avoimia työpaikkoja, kulttuuria ja kertoo työntekijöiden kokemuksia. Se on yleensä tarkoitettu julkaistavaksi työnhaku sivustoilla, kuten duuritorissa, yrityksen verkkosivustolla, LinkedInissä ja/tai muualla sosiaalisessa mediassa.


Mitä hyötyä rekryvideosta on yrityksellesi?


Videon tekeminen on paljon työläämpää kuin pelkän tekstipohjaisen ilmoituksen kirjoittaminen. Miksi siis vaivautua?


1. Houkuttele suurempi määrä hakijoita

No - ensinnäkin, hakemusten määrä kasvaa ja sinulla on paljon paremmat mahdollisuudet oikeiden osaajien houkuttelemiseksi. Tutkimuksen mukaan videoita sisältävien työpaikkailmoitusten hakijamäärä on jopa 34% suurempi verrattuna muihin ilmoituksiin.


2. Erotu massasta

Rekrytointivideon luominen auttaa erottamaan yrityksesi kilpailijoista. Esittelemällä työpaikkakulttuurianne, näyttämällä yrityksenne inhimillisemmän puolen, sekä arvot, jonka pohjalta toimitte - pystyt helposti erottumaan muista ilmoituksista. Ja ylipäätään videon avulla on paljon helpompi jäädä hakijoiden mieleen ja luoda heidän kanssaan vahvempi yhteys kuin pelkän tekstipohjaisen hakemuksen avulla.


3. Vahvista työnantajabrändiä

Työnantajabrändi tarkoittaa mielikuvaa yrityksestä työnantajana. Sen tarkoituksena on tehdä yrityksestä kiinnostava potentiaalisten työntekijöiden silmissä ja vastata kysymykseen: “Mitä työntekijänä saan vastineeksi siitä, että työskentelen tälle yritykselle?”. Rekryideo on erinomainen tapa vastata tähän kysymykseen vahvistaa positiivista työnantajakuvaa.Miten luoda onnistunut rekryvideo?


Rekrytointivideon kuvaamiseen on monta hyvää syytä. Mutta mistä oikein lähteä liikkeelle? Tässä muutama hyödyllinen vinkki videon kuvaamiseen.


1. Pidä sisältö selkeänä ja ytimekkäänä - Anna kaikki tarvittavat tiedot työpaikasta ja roolista mahdollisimman selkeästi ja ytimekkäästi. Yritä pitää video maksimissaan 3 minuutin pituisena. Usein on myös hyvä idea käyttää visuaalista materiaalia tärkeimpien tietojen korostamiseksi.


2. Korosta sitä, mikä tekee yrityksestäsi ainutlaatuisen - Selitä yrityksesi visio, missio, sekä arvot - ja varmista, että videosi heijastaa niitä. Jos esimerkiksi kerrot hakijoille, että yrityksenne on aito, vastuullinen ja avoin - sen tulisi näkyä myös videossa.


3. Sisällytä mukaan työntekijöiden suosittelut - Lisää lyhyitä haastatteluja nykyisistä työntekijöistäsi, jotka ovat motivoituneita, iloisia ja viihtyvät kameran edessä. Voit esimerkiksi kysyä heiltä “Mikä on mieluisin asia työpaikassasi?” tai “Mikä motivoi sinua tulemaan töihin joka päivä?”


4. Valmistaudu hyvin - Jotta voit varmistaa, että videostasi tulee onnistunut, muista suunnitella se huolella. Laadi käsikirjoitus, luettelo kaikista kuvauslokaatioista ja henkilöistä, joita haluat haastatella, sekä valmistele haastattelukysymykset. Varmista myös, että sinulla on oikeat välineet, kuten asianmukainen äänentoistolaite haastattelua varten.


Summa summarum


Rekrytointivideo on helppo toteuttaa ja siitä koituva työmäärä on pieni verrattuna siitä saataviin hyötyihin: kilpailijoista erottumiseen, osaavien tekijöiden löytämiseen ja työnantajabrändin vahvistamiseen.


Jos kiinnostuit rekrytointivideon toteuttamisesta yrityksellesi, älä epäröi ottaa meihin yhteyttä.


Autamme sinua prosessin kaikissa vaiheissa ja tarjoamme täydellisen avaimet käteen -ratkaisun. Ammattitaitoomme luottaa jo >100 kotimaista ja kansainvälistä yritystä


☎️ Ota yhteyttä. Toteutamme tuloksellisia videoita kaikenlaisiin ja kaikenkokoisiin tarpeisiin.

📩 juuso@madeinhel.com

📞 +358 451364310

コメント


bottom of page