top of page
  • Writer's pictureJuuso Viitanen

5 Vinkkiä Onnistuneen Tuotevideon Luomiseen


Chef holding a salmon filet on apan

Miten luoda tehokas tuotevideo?


Tuotevideot ovat loistava tapa herättää potentiaalisten asiakkaiden kiinnostus tuotteeseen ja kasvattaa yrityksen näkyvyyttä. Hyvin toteutettu tuotevideo voi tuoda moninkertaisesti takaisin videotuotantoon käytetyn ajan ja rahan.


Tässä artikkelissa saat viisi vinkkiä, joiden avulla voit luoda onnistuneen tuotevideon ja saavuttaa konkreettisia tuloksia. Olipa kyseessä sitten uusi tuotelanseeraus tai vanhan tuotteen uudelleenmarkkinointi, nämä vinkit auttavat sinua luomaan vaikuttavan ja tehokkaan tuotevideon.


1. Suunnittele tarkkaan


Hyvin toteutettu ennakkotuotanto säästää videotuotannossa aikaa, rahaa ja hermoja. Ennakkotuotanto sisältää kaiken suunnitteluvaiheeseen sisältyvän työn, kuten käsikirjoituksen, kuvauslokaation etsinnän, kaluston vuokrauksen, esiintyjien buukkauksen ja aikataulujen suunnittelun.

Aluksi kannattaa tarkkaan miettiä, mitä haluat viestittää tuotteestasi. Mikä on tuotteen tärkein ominaisuus tai hyöty, jonka haluat korostaa? Kuka on kohdeyleisösi? Millainen tunnelma videossasi tulisi olla? Mitä konkreettisia hyötyjä katsoja ja asiakas saavat tuotteesta? Vastaukset näihin kysymyksiin auttavat sinua luomaan selkeän ja tarkasti kohdennetun tuotevideon.
2. Tunnista kohdeyleisösi

Ensimmäinen askel on tunnistaa kohdeyleisösi. Kuka on se, jolle video on tarkoitettu? Mitä he haluavat tietää tuotteesta tai palvelusta? Kun tiedät kohdeyleisösi, voit muokata videota sen tarpeiden mukaan.


Esimerkki:

Jos olet luomassa tuotevideota uudelle älypuhelimelle, kohdeyleisösi on todennäköisesti älypuhelinten käyttäjiä, jotka ovat kiinnostuneita uusimmista malleista ja ominaisuuksista. Videon pitäisi keskittyä näihin asioihin ja käyttää kieltä ja kuvamateriaalia, jotka vetoavat kohdeyleisöön.


3. Aseta selkeät tavoitteet

Mitä haluat videolla saavuttaa? Haluatko esitellä tuotteen tai palvelun, lisätä tietoisuutta, kannustaa ostoksiin vai jotain muuta? Asettamalla tavoitteet voit varmistaa, että video on tehokas.


Esimerkki:

Jos haluat videon lisäävän tietoisuutta uudesta tuotteesta, voit keskittyä tuotteen ominaisuuksiin ja hyötyihin. Jos haluat kannustaa ostoksiin, voit keskittyä tuotteen hintaan ja saatavuuteen. Selkeä call-to-action videon lopussa on myös todella tärkeä elementti.4. Käytä vetovoimaista tarinaa

Ihmiset rakastavat tarinoita, joten käytä niitä hyödyksi tuotevideollasi. Kerro videolla tuotteen tai palvelun tarina ja miten se voi auttaa katsojia.


Esimerkki:

Kerro videolla, miten tuote voi helpottaa katsojan elämää tai tehdä maailmasta paremman paikan. Voit myös käyttää humoria tai koskettavia tarinoita, jotta videosta tulee entistäkin vaikuttavampi.5. Käytä kuvausaika tehokkaasti hyödyksi


Olet vihdoin saanut kaiken ennakkotuotannon tehtyä tuotevideon kuvausta varten, ja itse tuote ja kuvausryhmä tulevat kuvauksiin. Tässä kohdassa kannattaa miettiä myös sitä, voisiko tätä käyttää hyödyksi mahdollisimman monin eri tavoin.


Jos valot ja kalliit kamerat ovat jo paikalla, niin esimerkiksi tuotekuvien ottaminen samalla kertaa säästää todennäköisesti ison summan rahaa. Tällä tavoin sinun ei tarvitse järjestää useita eri kuvauksia tuotevideon ja tuotekuvien ottamiseen.


Seuraamalla näitä vinkkejä voit luoda onnistuneen tuotevideon, joka tavoittaa kohdeyleisösi ja saavuttaa tavoitteesi.

Esimerkkejä tuotekuvauksista:

Miksi Valita Made in HEL Videotuotanto?


Tarjoamme:

 Kokonaisvaltaisen projektin suunnittelun ja toteutuksen alusta loppuun

 Toteutussuunnitelman, joka pysyy sovitussa aikataulussa sekä budjetissa

 Korjauskierrosten määrä on rajaton, eli video on valmis vasta kun olette aivan fiiliksissä videosta 🔥

 Kaikki tarvittavat musiikkilisenssit kaikkiin kanaviin kuuluvat suunnitelmaan

 Vapaa sitoumuksista. Ei pakollisia useiden videoiden diilejä

 Kokemuksen yli 100 kotimaisen ja kansainvälisen yritysasiakkaan kanssa tehdyistä tuotannoista

 Toteutamme tuotannot alan parhaimmilla kalustoilla. Käyttämämme kamera on Netflixin hyväksymä elokuvakamera

 Joustavat maksuajat (14 korotonta. 30 tai 60 päivää 2% ja 4% korolla)


Ammattitaitoomme luottaa jo yli 100 kotimaista ja kansainvälistä yritystä🎬 Katso esimerkkejä tekemistämme videotuotannoista☎️ Ota yhteyttä. Toteutamme tuloksellisia videoita kaikenlaisiin ja kaikenkokoisiin tarpeisiin.

📞 +358 45136431
Comments


bottom of page